Cod roșu de viscol în mai multe județe. Jumătate din țară se află sub avertizări meteo de vreme rea. Prognoza meteo ANM miercuri, 18 ianuarie 2023

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 17 oct 2023, 04:10

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 18 ianuarie 2023 

Sursa: PixaBay

În jumătate din țară vremea se schimbă radical, astfel că au fost emise mai multe avertizări meteo cod roșu, portocaliu și galben de vreme rea. Iată ce zone sunt vizate și cum arată prognoza meteo ANM pentru miercuri, 18 ianuarie 2023.

În mai bine de jumătate de țară, meteorologii au emis avertizări meteo de vreme rea. Iată ce județe se află sub cod roșu de viscol, cod galben și portocaliu de precipitații și vânt puternic, dar și cum va fi vremea la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM miercuri, 18 ianuarie 2023. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

În intervalul 17 ianuarie, ora 22:00- 18 ianuarie, ora 14:00, meteorologii au emis o avertizare meteo cod roșu de viscol puternic.

Aceasta este valabilă în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 de metri. Va fi viscol puternic, iar vântul va atinge la rafală între 120 și 140 km/h, ceea ce înseamnă că vizibilitatea va fi redusă spre zero. 

Un cod portocaliu de vreme rea intră în vigoare pe 17 ianuarie, la ora 22 și este valabil până pe 18 ianuarie, ora 14. La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului și se vor înregistra cantități însemnate de

apă, între 30...50 l/mp și izolat de peste 60...70 l/mp. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și un cod galben de intensificări ale vântului și cantități importante de apă în zona montană, dar și în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei. În aceste zone, vântul va sufla cu viteze de până la 55...75 km/h. Meteorologii atenționează că, în zonele montane, cantitățile de apă vor atinge 25...40

l/mp. În general va ploua, dar la peste 1500 m vor fi și precipitații mixte. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vremea este la extreme în cursul zilei de miercuri, astfel că dacă în jumătate de țară se anunță viscol, vânt puternic și precipitații, în restul regiunilor vremea va fi caldă, astfel că se pot

atinge maxime de până la 22 de grade. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 2 și 12 grade. Cerul va mai prezenta înnorări temporare și miercuri va ploua în jumătatea de nord-vest a țării și izolat în rest. La peste 1700 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte. La munte, vântul va sufla cu peste 120 km/h, mai ales pe creste. 

Citește și: Prognoza meteo februarie 2023: Vom avea sau nu zăpadă în a doua lună a anului?

Vremea în București miercuri, 18 ianuarie 2023

La București, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal pentru jumătatea lunii ianuarie, astfel că maxima din termometre va urca până la 19 grade. Ziua vor mai fi înnorări temporare, iar după amiaza va ploua.

Vântul va sufla moderat și vor mai fi momente în care va prezenta unele intensificări. Minima din noaptea de miercuri spre joi se va situa între 8 și 9 grade. 

Vremea în Brașov miercuri, 18 ianuarie 2023

La Brașov, meteorologii anunță ploi în cursul zilei de miercuri și o maximă de 18 grade, mult peste cea obișnuită pentru data din calendar. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va mai avea unele intensificări. Noaptea, cerul va fi predominant noros, iar minima va fi de 5 grade.

Vremea în Constanța miercuri, 18 ianuarie 2023

La Constanța se anunță vânt puternic miercuri și o maximă de 17 grade. La rafală, vântul va atinge 70km/h. Noaptea, cerul va fi mai mult senin, iar minima va coborî până la 11 grade. 

Citește și: Când vine iarna în România în 2023? Prognoza meteo completă pentru ianuarie și februarie