Cod roşu la Spitalul Târgu Cărbuneşti. Instalația de oxigen s-a defectat, iar bolnavii sunt ventilați manual

Author: Marina Ionescu

Cod roșu activat la Spitalul din Târgu Cărbunești, după ce instalația de oxigen s-a stricat. 

Sursa: ISU

La Spitalul din Târgu Cărbunești a fost activat codul roșu, după ce pacienții Covid au rămas fără oxigen.

La Spitalul din Târgu Cărbunești din județul Gorj a fost declanșat Planul Roșu, după ce instalația de oxigen s-a defectat, iar bolnavii, inclusiv cei aflați în stare critică, sunt ventilați manual.

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost internată în spital. Ce s-a întâmplat cu suverana

Plan roșu activat la Spitalul din Târgu Cărbunești. Instalația de oxigen s-a defectat

Ministerul Sănătății a anunțat că în spital erau peste 150 de bolnavi. Cei care aveau nevoie de oxigen au fost ventilați manual în ambulanțe, iar apoi a început transferul lor spre alte spitale. 

Managerul spitalului din Târgu Cărbunești a venit cu precizări legate de incident: ”Nu a fost un apel la 112. Acum a venit o cisternă cu oxigen de la firma care asigură mentenanță și care este din Timișoara.

M-au sunat colegii că s-a întrerupt alimentarea cu oxigen. A intrat alarma pe aparatele de ventilație de la Terapie Intensivă. Cadrele medicale erau în saloane. Cei doi pacienți morți aveau 52 și 70 de ani. Toți pacienții au fost transferați către Spitalul Județean. Săptămâna viitoare vreau să mai măresc numărul gurilor de oxigen. Am fost avertizați să economisesc oxigenul că nu mai avem. Dar nu avem ce face. Ce de la Linde Gaz văd când e nevoie de oxigen și fac alimentarea cam din două în două zile”.

Citeste si: Previziunea sumbră a medicului Adriana Pistol: "România poate să ajungă la 25.000 de cazuri pe zi"

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Din păcate, la spitalul Târgu Cărbunești există două decese, se analizează circumstanțele acestora. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Cu toate acestea, prefectul județului Gorj a declarat că decesele nu au legătură cu incidentul: ”Sunt două persoane decedate la ATI, dar din informațiile medicilor acestea nu pot fi asociate cu

incidentul. Decesele s-au întâmplat în jur de ora 6-6:30”.

Apoi, acesta a revenit cu o nouă declarație: ”Ulterior am fost anunțat de managerul spitalului ca au decedat doi pacienți, dar erau deja în stare gravă și oricum ar fi decedat din cauza Covid. Cei de la spital mi-au spus că trecerea de pe instalația de oxigen pe tubul de oxigen s-a făcut imediat. N-am făcut eu trecerea.

N-am de unde să știu exact la câte minute. V-am dat informații în timp real”.

La Secția ATI din Spitalul Târgu Cărbunești sunt 17 pacienți internați în acest moment, care au nevoie urgentă de suport respirator, dar și alte câteva zeci internate pe secții, care primeau supliment de oxigen.

Instalația de oxigen s-a defectat în această dimineață, în jurul orei 7, iar medicii și asistentele îi ventilează manual pe pacienți.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.