Cod roşu, portocaliu şi galben de caniculă până marţi, în toată țara. Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi

Autor: Laura Macovei

Avertizarea meteo rămâne valabilă în toată țara până marți, 20 august 2024

 
Sursa: pexels.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertismente de cod roșu, portocaliu și galben de caniculă în majoritatea regiunilor din țară, valabile până marți, 20 august.

Codul roșu de caniculă este valabil pe 19 august în județele Timiș și Arad, unde valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime în aceste județe vor oscila între 38 și 39 de grade Celsius, ceea ce va produce un disconfort termic accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar minimele nocturne, cuprinse între 19 și 25 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală.

Citește și: Meteorologii ANM au transmis avertizări de furtuni violente în România. Valul de căldură rămâne în continuare valabil

Cod roşu, portocaliu şi galben de caniculă în toată țara

Pe 20 august, codul roșu va fi prelungit în aceleași județe, unde valul de căldură va continua pentru a opta zi consecutiv, cu temperaturi maxime în jurul a 38 de grade și un disconfort termic extrem.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Codul portocaliu de caniculă, valabil pe 19 august, acoperă sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, precum și nord-estul Moldovei.

În aceste regiuni, valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv, cu temperaturi maxime între 35 și 38 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele nocturne, cuprinse între 18 și 23 de grade, vor aduce nopți tropicale.

Pe 20 august, codul portocaliu va fi extins în aceleași zone, unde valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv, cu maxime între 36 și 38 de grade.

Codul galben emis pentru 19 august acoperă cea mai mare parte a țării, unde valul de căldură se va menține, determinând un disconfort termic ridicat și temperaturi maxime între 33 și 36 de grade Celsius.

Capitala, sub cod portocaliu de caniculă

Capitala va fi și ea afectată de caniculă, fiind sub avertizare de cod portocaliu.

Citește și: Superluna albastră poate fi observată pe cerul României pe parcursul acestei zile

În București, ITU va depăși pragul critic de 80 de unități, cu temperaturi maxime de aproximativ 37 de grade și minime de 18-20 de grade, ceea ce va duce la o noapte tropicală.

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!