Codul Rutier s-ar putea schimba din nou! Fără pedepse pentru șoferii agresivi și dovadă de circulație pentru cei care circulă cu viteze mari!

Author: Andrei Ionescu

Codul Rutier s-ar putea schimba din nou

Sursa: Poliția Română

Codul Rutier s-ar putea schimba din nou. Un proiect de lege ce prevede relaxarea unor pedepse va merge la vot în Camera Deputaților.

Potrivit proiectului, șoferii cu comportament agresiv în trafic nu vor mai fi sancționați, iar cei care circulă cu o viteză mai mare cu 70 de km/h față de cea legală pe acel segment de drum vor primi dovadă de circulație după ce li se suspendă permisul auto. În prezent șoferii respectivi nu primesc dovadă de circulație.

Specialiștii susțin că aceste modificări vor duce la creșterea numărului de șoferi vitezomani în trafic.

România se află deja pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul siguranței rutiere.

"Cred că nu va mai fi o spaimă la fel de mare radarul. Pentru că practic se merge către respectarea normei de viteză atunci când trecem prin dreptul aparatului radar și apoi mersul cu orice altă viteză, că din moment ce nu putem fi opriți, din moment ce constatarea se face fără oprire,  nu mai există consecințe.

Legile fizicii rămân aceleași. Tot la 62 de km pe oră, impact frontal cu obstacol fix, un om nu mai poate supraviețui indiferent ce spune legea"
, a declarat expertul în conducere defensivă Emil Gâtej, citat de digi24.ro.

Citeste si: Mare atenție, șoferi! Românii care au polițe de asigurare RCA la City Insurance și care expiră miercuri trebuie să ceară altă asigurare, altfel riscă amenzi de peste 1.000 de lei

Fostul ministru al Transporturilor critică modificările aduse Codului Rutier

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care este președintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, a criticat modificările respective, care au fost votate deja de către deputații din Comisia de Transporturi. 

Modificările au fost votate de către deputații PSD, PNL și UDMR care fac parte din Comisia de Transporturi.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

"Această ordonanță care înăsprea, pentru niște infracțiuni foarte grave în regimul circulației rutiere, pedepsele, a fost ciopârțită azi de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Cineva care a fost a avut permisul suspendat pentru faptă foarte gravă, conducea beat cu 150 km la oră printr-un oraș- 15 zile cât primește dovadă de circulație poate săvârși oricâte altfel de contravenții", a declarat fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Proiectul de modificare a Codului Rutier va merge la vot la Camera Deputaților. 

Citeste si: Capitala, inundată în urma ploilor abundente! Circulația, blocată pe Bulevardul Tineretului! FOTO