COLECTIE impresionanta de ii si costume populare. O stareta din Arges, detinatoarea unui adevarat muzeu etnografic

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:06

Necunoscute sunt caile Domnului! Vechea zicala se potriveste de minune unei maicute din Arges, care se poate lauda cu o colectie fabuloasa de porturi traditionale romanesti.

N-ar fi crezut in veci ca va ajunge sa redea viata unor vesminte mai vechi de o suta de ani dar si sa le spuna povestea. Pe dealurile din Arges, timpul pare ca inca are rabdare cu oamenii. Nicio adiere de vant nu indrazneste sa grabeasca lucrurile. In calmul asternut, din varful unei coline, manastirea Namaiesti vegheaza asupra oamenilor. Foarte putini stiu, insa, ce comori ascunde intre zidurile ei.

In spatele usiilor ei ferecate gasim o lume tacuta, plina de istorii ce asteapta sa fie descoperite.

Cea care da viata trecutului este nimeni alta decat maica Lucia, stareta manastirii Namaiesti. Nici timpul si nici neglijenta oamenilor nu au reusit sa astearna colbul uitarii pese tesaturile fine, incarcate de amintiri.

##VIDEO134939##

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Numai credinta a facut ca minunile din aceasta incapere sa poata sa treaca testul anilor. Asa ca maica nu a putut ramane indiferent la predecesoarelei ei si la vesmintele acestora: a amenjat un loc special pentru ele, cu haine cusute manual, chiar acolo, in manastire.



"Suverana" tuturor pieselor de colectie este una cu totul speciala, care a facut furori la un targ cu porturi traditionale din toate colturile lumii, in urma cu mai bine de un secol.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?