Colegii fetei și băiatului omorâți la 2 Mai, de către Vlad Pascu, sunt de părere că cei doi tineri nu și-ar fi pierdut viețile dacă instituțiile și-ar fi făcut meseria în mod corespunzător.
Citește și: Gestul impresionant făcut de prietenii lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu
Tragicul eveniment putea fi evitat
Organele de poliție care l-au transportat la secție pe Vlad Pascu ar fi putut să împiedice producerea accidentului mortal. Conform legilor și procedurilor, șoferului trebuiau să i se confiște plăcuțele de înmatriculare, talonul, ba chiar și permisul.
Însă autoritățile au trecut cu vederea și l-au lăsat să își vadă de drum. Totodată, aceste greșeli au fost însoțite și de problemele din sistem, întrucât polițiștii de pe teren erau începători, motiv pentru care nu li s-a pus la dispoziție aparatul de drugtest.
În acest sens, o colegă de a lui Sebastian a declarat că, în România, tinerii nu au o viață sigură:,, Instituțiile noastre nu îşi fac treaba. Dacă vă mai întrebaţi de ce copiii pleacă din ţară... Nu plecăm din cauza banilor. Plecăm din cauza voastră, că nu puteţi să ne oferiţi un trai decent şi sigur'', potrivit observatornews.ro.
Aceasta nu este doar părerea fetei, ci a tuturor celor care le-au fost colegi și prieteni celor doi tineri decedați. Cu toții consideră că un șir de erori a dus la cumplitul accident,
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Ce erori au comis autoritățile
În prima fază, două echipaje diferite l-au oprit în trafic de două ori pe Vlad Pascu, însă niciun polițist nu i-a cerut șoferului actele mașinii. Dacă agenții ar fi verificat respectivele documente, ar fi constatat că asigurarea RCA era expirată din data de 24 iunie.
Conform legislației, organele competente trebuiau să-i rețină talonul mașinii, dar și numerele de înmatriculare, fără de care nu ar mai fi putut circula.
Ulterior, chiar dacă a fost prins cu droguri în mașină, Vlad a fost dus la secție doar pentru a fi testat în vederea consumului de alcool. Potrivit sursei citate, agenții ar fi solicitat Poliției din Mangalia un drugtest, însă li s-a răspuns că nu au niciunul disponibil.
Cu toate acestea, putea fi cerut un drugtest de la Constanța, însă operatorul nu a făcut acest lucru și nici nu le-a comunicat superiorilor săi situația respectivă.
Însă, în ciuda acestor lucruri, agenții încă mai puteau lua măsuri. Legislația le permitea să-l transporte la spital pe Vlad, pentru a i se efectua acolo testul pentru consum de droguri. Astfel, tânărul nu ar mai fi putut conduce minimum 12 ore, suficient pentru a se evita pierderea de vieți omenești.