Ingrediente
Pentru foaia de coltunasi:
300 g faina
Un praf de sare
50 ml apa
Pentru umplutura:
O ceapa
Un catel usturoi
300 g ciuperci
Sare, piper, ulei, dafin, cimbru
Pentru sos:
O cutie de rosii in bulion
O lingura de ierburi aromate
O legatura de verdeata
Un catel de usturoi
Mod de preparare
Se face un aluat ca de paste faramantand rapid faina cu putina apa si un praf de sare.
Separat, se toaca ceapa, se caleste in ulei de masline cu usturoi, sare, dafin, cimbru si piper. Se adauga ciupercile maruntite si se calesc pana se patrund, apoi se lasa sa se raceasca.
Se taie forme de coltunasi rotunde, se umplu la mijloc cu o lingurita de umplutura si se unesc ca si o semiluna, apoi se preseaza cu degetele sa se lipeasca.
Se fierb coltunasii in apa cu sare timp de 5-6 minute, apoi se scot si se pun direct in sosul de rosii.
Pentru sos, se pun rosiile blendate intr-o tigaie, se adauga un catel de usturoi si se fierbe la foc mic adaugand si ierburile aromate.
Se fierbe sosul pana scade putin si coltunasii capata aroma de la rosii.
Se servesc cu multa verdeata proaspat tocata.