Combinatii care pot fi fatale! Ce nu trebuie sa mananci cand iei aceste pastile

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 02 oct 2018, 16:33

In cazul in care trebuie sa luati medicamente pentru anumite afectiuni, este obligatoriu sa consultati un medic.

Si mai este bine sa stiti ce alimente trebuie evitate cand urmati tratamentul medicamentos pentru a nu avea surprize neplacute si a nu va inrautati starea de sanatate.

Iata care sunt cele mai periculoase combinatii dintre alimente si medicamente.

  • Medicamentele antidepresive

Nu trebuie amestecate cu branzeturi fermentate – cascaval, telemea, branza de burduf, branza de Camembert, de Roquefort-, dar nici cu bere sau vin rosu.

Combinarea acestora poate duce la aparitia crizelor severe de hipertensiune arteriala.

  • Antibioticele

Nu trebuie administrate impreuna cu produsele lactate fiindca ionii din calciu impiedica absorbtia tetraciclinelor in tractul digestiv.

  • Vitamina K

Alimentele bogate in vitamina K, in principiu legumele verzi, – urzici, spanac, patrunjel, varza, salata, algele marine – trebuie evitate cand luati medicamente anticoagulante sau aspirina.

  • Carnea de ton

Interactioneaza in mod negativ cu isoniazida – un medicament folosit pentru tratarea tuberculozei.

  • Medicamentele cortizonice

Persoanele care urmeaza tratamente cu medicamente cortizonice nu trebuie sa consume alimente care contin sare sau zahar. Sarea, asociata cu astfel de medicamente, provoaca aparitia edemelor si a hipertensiunii arteriale, in timp ce zaharul, creste riscul aparitiei diabetului zaharat.

  • Carne la gratar

Desi pare o alegere sanatoasa, carnea preparata la gratar genereaza hidrocarburile cancerigene care contribuie la eliminarea mai rapida a anumitor medicamente din sange. Este cazul unor antiasmatice, a anumitor analgezice, a unor sedative sau antiaritmice.

  • Cafeaua

Nu trebuie asociata cu medicamentele diuretice, cu somniferele, cu anxioliticele sau cu benzodiazepinele.

  • Sunatoarea

Preparatele pe baza de sunatoare pot diminua efectele unor medicamente. Printre acestea se numara: antiasmaticele, tonicardicele, contraceptivele orale, medicamentele anti-SIDA sau antiulceroasele.

  • Grapefruitul

Acest fruct a fost interzis in spitalele din vestul Europei din cauza naringeninei – o substanta ce duce la cresterea concentratiei medicamentelor in sange.

Grapefruitul poate interactiona periculos cu mai multe produse farmaceutice precum: medicamentele antidepresive, cele anxiolitice, antiaritmicele, antialergicele, antibioticele, medicamentele care trateaza epilepsia, cancerul, raceala, medicamentele pentru disfunctiile erectile si anticonceptionalele.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.