Comertul cu produse BIO, o adevarata afacere VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 sep 2021, 00:00

Munca nu e grea, cel putin atunci cand o faci cu suflet!

Asta stie Lucian, un sibian in varsta de 42 de ani, care a dat confortul de la oras pe gradina de la tara unde si-a deschis o afacere de invidiat. Aranjate la milimetru ca pentru expozitie, cu placute de identificare la fiecare rand in parte, soiurile de legume si fructe certificate bio, sunt cultivate si ingrijite mai ceva ca in laborator.

Dupa 15 ani petrecuti in Spania si Germania, sibianul a adus in gradina sa cele mai gustoase soiuri din Europa.
Pentru a cultiva legume ecologice, Lucian are nevoie nu doar de seminte certificate, ci si de un sistem natural, fara ingrasaminte chimice si pesticide.

Sibianul strange gandacii de pe cartofi cu mana in fiecare saptamana, iar ca ierbicid foloseste un fel de mujdei amestecat cu un decoct de urzica. Pamantul este ingrasat doar cu balegar lasat sa putrezeasca in voie intr-un colt din gradina. Si la asa produse, s-au gasit repede si cumparatorii.
Cosul de legume e livrat direct acasa, iar comanda se face pe internet.

Vecinii admira gradina plina de plante minune, insa ar renunta mai greu la soiurile pe care le cultiva de ani buni. Dar asta nu e tot! Sibianul a inteles ca alimentele bio incep sa se caute ca painea calda, asa ca are in camara zeci de conserve traditionale de tot felul si in curte cativa pui nestresati.
Agricultorul s-a gandit la toate asa ca pentru clientii fideli are abonamente anuale de 2000 de lei pe an, adica 7 lei pe zi.