Cometa APOCALIPSEI! Ar putea fi Pamantul afectat de Cometa Ison?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 30 aug 2021, 01:35

Mai putin de 10 zile au mai ramas pana la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente astronomice ale anului.

Se apropie cometa ISON, care este formata in mare parte din gheata.  Este sau nu este un pericol pentru noi, pamantenii? Exista in acest moment 3 scenarii posibile.

Primul ar fi disparitia fizica a cometei din cauza apropierii de Soare. Al doilea scenariu: cometa ISON ar putea sa graviteze de mai multe ori in jurul Soarelui, pana cand se va "stinge". Ar fi posibil pentru ca este formata in principal din gheata iar in apropierea Soarelui, temperaturile sunt extrem de mari.



In fine, ultima posibilitate ar fi una pe care si-o doresc astronomii. Adica ISON sa treaca prin coroana solara, astfel incat caldura degajata sa aprinda gazele din interiorul cometei si, in consecinta, coada sa fie mult mai vizibila. Ar fi in acest caz un fenomen astronomic destul de rar.

S-a mai intamplat la fel in urma cu 50 de ani, cu o alta cometa, Ikeya-Seki.
##VIDEO90422##

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.