Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) urmează să fie desființat. Anunțul oficial făcut de Andrei Baciu

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 dec 2022, 08:00

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) urmează să fie desființat. Anunțul oficial făcut de Andrei Baciu

Sursa: Facebook Andrei Baciu

Managementul activității de imunizare anti-COVID-19 va fi dat către ministerele Sănătății, Apărării Naționale și Afacerilor interne, în loc să rămână la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Anunțul a fost făcut ieri de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, care a declarat că perioada de transfer se va termina în câteva săptămâni, luând în calcul faptul că acest demers este destul de complicat.

CNCAV se desființează. Anunțul făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu

„Activitatea de vaccinare nu se opreşte, acesta este lucrul cel mai important şi va fi transferată la nivel de management către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne.

Activitatea de vaccinare va fi desfăşurată în aceleaşi condiţii de siguranţă şi de acces rapid şi simplu la medicii de familie pentru toţi cei care vor dori să se vaccineze. Până acum, toată activitatea de vaccinare era organizată şi gestionată de către CNCAV care şi-a dovedit eficienţa în organizare. Vorbim de 67 de oameni. 67 de oameni au organizat întreagă această acţiune de amploare naţională, întreaga campanie de vaccinare pe parcursul celor 15- 16 luni.
De acum încolo, lucrurile vor fi continuate cu acelaşi profesionalism şi dedicare de către celelalte instituţii care au atribuţii în acest sens”
, a declarat Andrei Baciu, potrivit Agerpres.

Citeste si: Bilanț coronavirus 25 martie 2022: Sub 4.000 de cazuri noi! Câte decese s-au înregistrat

Activitatea CNCAV a avut în vedere o cantitate foarte mare de muncă, a subliniat acesta.

„Vorbim de peste 12.000 de documente care au fost emise de către CNCAV. Cadrul, regulile pentru organizarea vaccinării- pentru acestea au fost emise aproximativ 330 de instrucţiuni”, a declarat Andrei Baciu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Platforma RO Vaccinare va fi transferată către Ministerul Sănătăţii şi va funcţiona, în continuare, în regim normal, oferind toate informaţiile legate de imunizarea anti-COVID-19.

Citeste si: Restricțiile anti-COVID-19 ar putea fi reintroduse în România! Anunțul făcut de Alexandru Rafila

„Se intră de la acţiune de tip campanie(...) către una clasică de vaccinare, cum este Programul naţional de imunizare desfăşurat de către Ministerul Sănătăţii.

În momentul în care funcţiunea va fi transferată către celelalte instituţii şi transferul este complet şi final, atunci misiunea CNCAV a fost împlinită- aceea de a organiza acest mare efort logistic de depozitare, de vaccinare. Atunci nu mai are sensul să continue. Toată funcţiunile rămân în vigoare: vaccinarea, stocarea, logistica, transport, partea de informare cu site-ul, cu accesul la informaţii.(...) Se transferă către Ministerul Sănătăţii partea medicală, către unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale partea de stocare”, a declarat Andrei Baciu.

Acesta a mai subliniat că procesul de transferare a managementului activităţii de vaccinare anti-COVID de la CNCAV către cele trei ministere a început în urmă cu câteva săptămâni. „Este un volum foarte mare de muncă.(...) Nu este un proces simplu. Suntem în curs de a face această tranziţie şi în următoarele săptămâni va fi finalizată”.