Comoara ascunsă a Uniunii Europene s-a aflat chiar în România! „Tunelul iubirii” a ajuns de nerecunoscut

Autor: Bianca Vidoi

„Tunelul iubirii”

Sursa: forbes.ro

România se bucură de o vegetație bogată, ce adesea formează noi atracții turistice pentru persoanele interesate să le descopere.

Românii se pot mândri cu numeroasele atracții naturale ce s-au format pe teritoriul țării noastre, dintre care fac parte Canionul Şapte Scări, Lacul Ochiu Beiului, Cascada Bigăr sau Tunelul iubirii. Tunelul iubirii a fost descoperit și pus în valoare în urmă cu aproximativ 10 ani, însă frumusețea lui nu ne-a făcut să avem grijă de el, astfel a ajuns de nerecunoscut. 

Comoara ascunsă a Uniunii Europene s-a aflat chiar în România

„Tunelul iubirii” era locul perfect pentru cuplurile ce își doreau să captureze povestea lor de dragoste într-un cadru de poveste, însă pe parcursul anilor acesta a devenit de nerecunoscut. Celebra cale ferată dintre Caransebeș și Oțelul Roșu, cunoscută și sub denumirea de „Tunelul iubirii” a atras mii de persoane interesate de atracțiile naturale ale României.

„Tunelul iubirii” s-a format pe o cale ferată aproape abandonată din județul Caraș-Severin.

Cum calea ferată era abandonată, natura a pus stăpânire asupra șinelor de tren și au format o boltă de aproximativ 4-5 metri înălțime pe o lungime de peste un kilometru și jumătate. Acest loc de poveste a fost descoperit întâmplător în urmă cu aproximativ 10 ani de doi fotografi amatori din Oțelu Roșu.

Citește și: Ce oraș va deveni cel mai sigur din țară? Se investesc 9.000.000.000 de euro pentru dezvoltarea celebrului oraș din România

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Pozele realizate de cei doi au atras nenumărate apreciere pe rețelele sociale, ajungând să fie cel mai romantic loc din țară. Parlamentul European a deci să treacă „Tunelul iubirii” pe lista comorilor ascunse din Europa, alături de alte 28 de atracții turistice cu totul speciale. 

„Tunelul iubirii” a ajuns de nerecunoscut

„Tunelul iubirii” a fost apreciat pe parcursul acestui deceniu tocmai datorită naturii ce a creat o botă fascinantă în jurul șinelor de tren, însă cum această locație este proprietatea CFR Călători, angajații CFR ar trebui să se ocupe de îngrijirea „tunelului”.

De câțiva ani nu au mai trecut trenuri pe acolo, iar bălăriile și mărăcinii au început să pună stăpânire pe întregul „tunel al iubirii”, astfel a ajuns să fie de nerecunoscut. 

„Tronsonul respectiv este proprietatea CFR, astfel că noi, ca autoritate, nu puteam interveni efectiv. Vorbim de un obiectiv (turistic) creat în mod natural de vegetație și e regretabil că acum s-a depreciat.

Primii care ar fi trebuit să se preocupe ar fi fost edilii de la Primăria Glimboca”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, Ionuț Popovici, potrivit evz.ro.

În prezent nu se mai poate ajunge la „Tunelul iubirii”, iar mii de persoane ce au aflat mai târziu de comoara ascunsă a României trebuie să se bucure de ceea ce a rămas în poze.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.