Compania aeriană rusă Aeroflot a încălcat spațiul aerian al Canadei

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 nov 2022, 07:25

Compania aeriană rusă Aeroflot a încălcat spațiul aerian al Canadei

Sursa: PixaBay

Compania aeriană rusă Aeroflot (AFLT.MM) a încălcat duminică interdicția privind aeronavele din țară care utilizează spațiul aerian canadian, a declarat autoritatea de reglementare Transport Canada, în aceeași zi, restricția a fost impusă ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

„Suntem conștienți de faptul că zborul 111 Aeroflot a încălcat interdicția instituită astăzi mai devreme pentru zborurile rusești care folosesc spațiul aerian canadian”, a spus Transport Canada pe Twitter duminică seara.

Compania Aeroflot a încălcat interdicția de a utiliza spațiul aerian al Canadei

Zborul 111 călătorește de la Miami, Florida la Moscova și a decolat la 15:12 (ora estică), potrivit FlightRadar24.

Nu există zboruri directe între Rusia și Canada, dar mai multe zboruri rusești pe zi au trecut până acum prin spațiul aerian canadian către alte țări, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Transporturilor, Omar Alghabra. Transport Canada a declarat că va lansa o analiză a comportamentului Aeroflot și a furnizorului de servicii de control al traficului aerian din Canada, Nav Canada, în urma încălcării.

Citeste si: Volodimir Zelenski este urmărit de grupul Wagner! Cine sunt mercenarii care vor să îl asasineze pe președintele Ucrainei

„Nu vom ezita să luăm măsuri adecvate de aplicare și alte măsuri pentru a preveni viitoarele încălcări”, a spus autoritatea canadiană de reglementare. Nav Canada a confirmat pentru Reuters că Aeroflot a intrat într-adevăr în spațiul aerian canadian. Acesta a spus că operatorul de aeronave a declarat zborul ca fiind un zbor umanitar când a intrat în spațiul aerian intern, ceea ce necesită o manipulare specială de către controlul traficului aerian în circumstanțe normale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În prezent, cooperăm cu Transport Canada pentru a investiga evenimentul și colaborăm cu furnizorii de servicii de navigație aeriană vecini pentru a sprijini redirecționarea aeronavelor înainte ca acestea să intre în spațiul aerian controlat de Canada”, a spus Nav Canada.

Aeroflot nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters. Ministrul Alghabra a anunțat duminică la ora 09:00 (ora estică) despre Canada că își va închide spațiul aerian operatorilor de aeronave ruși, în urma unor măsuri similare din alte țări.

Citeste si: Ministerul Afacerilor Externe cere românilor să părăsească Rusia: „Situația regională de securitate rămâne extrem de tensionată”

„Vom trage Rusia la răspundere pentru atacurile sale neprovocate împotriva Ucrainei”, a scris ministrul transporturilor Alghabra într-o postare pe Twitter. Marea Britanie a interzis Aeroflot-ului să intre în spațiul aerian britanic.

Polonia și Republica Cehă au declarat, de asemenea, că interzic companiile aeriene ruse din spațiul lor aerian, în timp ce companiile aeriene, inclusiv British Airways (ICAG.L) deținute de IAG (ICAG.L), și Virgin Atlantic, au început să efectueze zboruri în jurul spațiului aerian rus.

Canada a impus sancțiuni severe Rusiei, vizând președintele rus Vladimir Putin și ministrul de externe Serghei Lavrov în tandem cu Statele Unite. Canada a făcut, de asemenea, parte dintr-o alianță occidentală care a blocat sâmbătă băncile rusești „selectate” din sistemul de plăți SWIFT.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.