,,Complot împotriva statului american", Donald Trump a fost inculpat pentru încercările de a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, în 2020

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 02 mai 2024, 03:05

Donald Trump este acuzat de manipularea voturilor pentru alegerile din 2020

Sursa: Pexels.com; nbcnews.com

Cea mai gravă acuzație care i-a fost adusă lui Donald Trump este cea de a încerca să manipuleze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020. Acesta este așteptat la tribunal pe 3 august.

Fostul președinte a mai fost urmărit penal de două ori, conform AFP.

Citește și: Trump inculpat în scandalul documentelor!

Pe ce se bazează acuzațiile aduse lui Donald Trump

Concret, Donald Trump este incriminat de ,,complot împotriva statului american". Acesta ar fi conspirat în vederea comiterii unor fraude împotriva instituțiilor guvernamentale din Statele Unite.

De asemenea, fostul președinte este acuzat și de exercitare de presiuni asupra martorilor, conform The Associated Press.

Respectivele acuzații i-au fost aduse în urma unei anchete monitorizate de procurorul special Jack Smith. Ancheta a debutat în urma unui apel telefonic, în care Donald Trump îi cerea lui Brad Raffensperger, un înalt responsabil local, să „găsească” în jur de 12.000 de buletine de vot cu numele său. Convorbirea a avut loc în ianuarie 2021 și, ulterior depistării ei, a fost făcută publică.

Conform unor documente judiciare, anchetatorii au descris aceste fapte drept „un plan coordonat și la nivelul mai multor state aplicat de echipa de campanie a lui Trump” pentru a manipula rezultatele alegerilor prezidențiale.

Citește și: Donald Trump s-ar putea confrunta cu o nouă acuzare majora!

Care sunt capetele de acuzare ale lui Donald Trump

Omul de afaceri este acuzat penal pentru a treia oară. În luna iunie, fostul președinte a fost incriminat și în ancheta documentelor clasificate, de către Procurorul special federal Jack Smith al statului Florida, iar în martie, un mare juriu federal din Manhattan l-a acuzat pentru fraudă în afaceri pe Trump. Însă, acesta a pledat nevinovat în ambele cazuri, potrivit CNN.

Conform newsteam.ro, cele patru fapte pentru care Donald Trump a fost pus sub acuzare sunt:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

– conspirație (complot) pentru fraudarea alegerilor din SUA;

– conspirație (complot) pentru a bloca o procedură oficială;

– blocarea și încercarea de a împiedica o procedură oficială;

– conspirație (complot) împotriva drepturilor electorale ale cetățenilor americani.

Citește și: Donald Trump tinea Secrete și Dosare Nucleare americane in baie!

Cu ce răspuns vine Donald Trump

În lunile iunie și iulie, Trump a fost acuzat la nivel federal în dosarul arhivelor Casei Albe, fiind inculpat pentru punerea în pericol a securității Statelor Unite. Se pare că, în special la sfârșitul mandatului său, fostul președinte a luat cu el documente clasificate, ceea ce a dus la aceste acuzații.

În urma acestor lucruri, omul de afaceri susține că nu l-ar mira ca, pe 3 august, să fie pus, iar, sub acuzare de către procurorul special care investighează încercările sale de a modifica rezultatul alegerilor

din 2020. Fostul președinte îl acuză pe respectivul procuror că a încercat să intervină în campania pe care o pregătește pentru anul 2024.

„De ce nu au făcut acest lucru acum doi ani și jumătate? De ce au așteptat atât de mult? Pentru că au vrut ca acest lucru să se întâmple chiar în mijlocul campaniei mele”, a declarat Trump.

Citește și: Pe 14 iunie este ziua de naștere a lui Donald Trump. Câți ani împlinește fostul președinte al SUA?

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.