Compostarea cadavrelor umane a fost aprobată. Rudele defunctului pot înlocui clasica înmormântare cu această variantă

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 oct 2023, 00:20

Compostarea cadavrelor umane a fost aprobată. Rudele defunctului pot înlocui clasica înmormântare cu această variantă

Sursa: Pexels.com

Compostarea cadavrelor umane a fost aprobată după mai mult timp, veste ce a fost primită cu brațele deschise de către ecologiști, care o văd ca pe o modalitate ecologică și benefică planetei.

New York a aprobat compostarea cadavrelor umane, fiind al șaselea stat care este de acord cu această metodă. Ecologiștii se declară mulțumiți de decizie.

New York a aprobat compostarea cadavrelor umane

New York este cel mai recent stat american, și al șaselea din țară, care este de acord cu compostarea cadavrelor umane. Rudele defunctului pot alege ca trupul neînsuflețit al acestuia să fie transformat în pământ.

Compostarea cadavrelor este văzută ca fiind o alternativă ecologică a înmormântării sau a incinerării, clasicele metode de până acum.

Procedeul este cunoscut sub denumirea de „reducere organică naturală” și înseamnă, de fapt, descompunerea unui cadavru pe parcursul mai multor săptămâni, după ce, pentru o perioadă, a fost închis într-un container.

Citește și: O bătrână de 66 de ani, din Rusia, a înjunghiat-o de mai multe ori pe soția nepotului ei, a dezmembrat-o și a dat o parte din corp câinilor

Washington a devenit, în anul 2019, primul stat american care a legalizat compostarea cadavrelor, urmând: Colorado, Vermont, Oregon și California. Aprobarea din New York a venit din partea lui Kathy Hochul, guvernatorul democrat al statului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum se compostează un cadavru

Procesul de compostare al cadavrelor are loc în instalații specifice, care sunt amplasate suprateran. Cadavrul persoanei respective este depozitat într-un recipient închis, în care se adaugă materiale selecționate, precum: așchii de lemn, paie, lucernă, iarbă și, sub acțiunea microbilor, ajunge să se descompună treptat.

Conform BBC, după aproximativ 30 de zile și după un proces de încălzire prin care sunt eliminate urmele de contagiune, familia defunctului va primi pământul care s-a creat din cadavru și poate fi utilizat pentru plantarea legumelor, a florilor sau

a copacilor.

O firmă americană ce pune la dispoziție acest procedeu, a declarat că, în comparație cu o incinerare, procedeul de compostare a unui cadavru este mult mai ecologic, deoarece utilizează cu până la o tonă de carbon mai puțin.

Persoanele care susțin compostarea cadavrelor au precizat că, pe lângă faptul că reprezintă o variantă mai ecologică, vine și în ajutorul persoanelor care întâmpină dificultăți în îngroparea persoanelor decedate, din cauza numărului limitat de locuri din cimitir.

Citește și: Motivul incredibil pentru care un cuplu și-a ucis copilul de doar opt luni. L-au înecat într-o cadă

Un furnizor din Washington a declarat, pentru New York Post, că aprobarea de către stat a acestei opțiuni reprezintă „un pas uriaș pentru îngrijirea ecologică a morților la nivel național”.

În cealaltă tabără s-ar fi aflat episcopii catolici care au declarat că trupurile umane nu ar trebui să fie tratate ca și cum ar fi „deșeuri menajere”.

În Suedia, compostarea cadavrelor umane este legală, iar, în Marea Britanie, se pot efectua înmormântări naturale: fără sicriu sau într-un sicriu biodegradabil.