În anul 2023 s-au înregistrat în jur de 23.000 de divorțuri, ajungând astfel la un raport de un divorț la 4,9 căsătorii, potrivit Institutului Național de Statistică. Cu toate acestea, în țara noastră există o comună în care s-a înregistrat un divorț în ultimii 300 de ani, ce a dezvoltat o metodă ingenioasă pentru a păstra mariajele oamenilor.
Comuna din România unde s-a înregistrat un divorț în ultimii 300 de ani
O bună perioadă rata divorțurilor din România a fost în creștere, iar deși anul trecut s-au înregistrat aproximativ 23.000 de divorțuri, acest număr este mai mic față de anul 2022. Există însă o comună în România unde s-a înregistrat un divorț singur în ultimii 300 de ani, mai exact comuna Biertan din Sibiu.
Există o legendă a acestei comune, conform căreia Această informație a atras atenția oamenilor, dar și presei străine, ce a decis să afle care este secretul comunei Biertan din Sibiu, unde oamenii nu divorțează.
Șase săptămâni erau nevoiți oamenii să locuiască în camera din turn, perioadă în care să își rezolve problemele și să își salveze căsnicia. Preotul localității este cel ce îi încuia pe oameni în turn. “Mulțumită acestei încăperi, în ultimii 300 de ani în Biertan nu a avut loc decât un divorț”,
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Ulf Ziegler recunoaște că probabil nu iubirea a fost motivul pentru care cuplurile au rămas împreună, ci mai mult dorința de a supraviețui și a munci împreună pentru o relație bună.
„Dacă un cuplu a fost închis înăuntru timp de șase săptămâni, le-a fost foarte greu să aibă suficientă mâncare în anul următor, așa că a existat presiune să iasă și să continue să lucreze împreună.”, a specificat preotul.
„Închisoarea îndrăgostiților” a ajuns un muzeu
Deși a ajutat nenumărate persoane să își salveze căsnicia, „închisoarea îndrăgostiților” nu mai este folosită în prezent cu același scop. Camera în care erau încuiați oamenii cu probleme în relație a ajuns acum un muzeu. În cameră se află manechine ce ar trebui să reprezinte cuplurile ce aveau probleme și erau încuiate.
În camera în care erau închiși soțul și soția nu existau decât un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță, astfel încât să fie nevoiți să vorbească și să împartă ceea ce aveau.