Concediul de nefericire: Un om de afaceri oferă angajaților zile libere pentru a-și menține fericirea

Autor: Diana Bostan

Angajații nefericiți sunt scutiți de muncă.

Sursa: Pixabay

Un om de afaceri chinez a introdus „concediul de nefericire”. Angajații nefericiți sunt scutiți de muncă. Iată cum funcționează!

Un om de afaceri din China a lansat un nou concept de concediu denumit „concediu de nefericire”, care permite angajaților să lipsească de la muncă dacă nu se simt fericiți. Concediile de nefericire nu pot fi refuzate de administrație.

Citește și: Tipuri de concedii pe care angajații le pot lua. Nu mulți români le cunosc pe toate!

Angajații nefericiți sunt scutiți de muncă

Potrivit Business Today, Yu Donglai, fondatorul și președintele lanțului de retail Pang Dong Lai din provincia Henan, China, a anunțat că angajații săi vor avea dreptul să solicite 10 zile suplimentare de acest tip de concediu, oricând doresc. Conform South China Morning Post, Yu a declarat: „Vreau ca fiecare angajat să aibă libertate. Fiecare trece prin momente când nu este fericit, așa că, dacă nu ești fericit, nu veni la muncă.”

Citește și: Zile libere în Italia. În ce situații au angajații zile libere plătite

Yu a subliniat că dorește ca angajații săi să-și gestioneze singuri timpul de odihnă și să beneficieze de suficientă relaxare în afara serviciului. El a adăugat că administrația nu poate refuza aceste concedii de nefericire, astfel încât angajații să poată lipsi de la muncă dacă nu se simt bine.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Noua schemă de concediu a stârnit discuții pe rețelele de socializare, unde mulți utilizatori au sprijinit ideea concediilor de nefericire.

Yu a fost lăudat pentru că este un „patron bun”, iar unii sugerează că această cultură a concediilor ar trebui promovată la nivel național.

Ideea patronului chinez a stârnit aprecierea angajaților

De asemenea, există persoane care se gândesc să se angajeze la compania lui Yu pentru a-și menține echilibrul între viața profesională și cea personală. Conform unui sondaj privind anxietatea la locul de muncă în China, peste 65% dintre angajați se simt obosiți sau nefericiți la muncă.

Motivele sunt salariile mici, relațiile interpersonale complicate și glorificarea culturii ore suplimentare.

Citește și: Cum se acordă concediul medical pentru îngrijirea copilului în 2024?

Potrivit sursei menționate anterior, într-un discurs de anul trecut, Yu a condamnat cultura orelor suplimentare, unde șefii promovează munca prelungită; el a numit această practică „neetică”. Ca parte a politicilor sale de angajare, Yu a stabilit că angajații săi vor lucra doar șapte ore pe zi, cinci zile pe săptămână și vor avea weekenduri libere.

În plus, aceștia au dreptul la 30 până la 40 de zile de concediu anual și cinci zile libere în timpul Anului Nou Lunar.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!