Concertele lui Taylor Swift din Viena a fost anulate în urma unei avertizări de atentat terorist! Un tânăr de 19 ani afiliat ISIS a fost arestat

Autor: Andrei Costanda

Concertele lui Taylor Swift din Viena au fost anulate din cauza unei amenințări de atentat terorist

Sursa: Profimedia

Autoritățile austriece au arestat un tânăr de 19 ani care plănuia atentate islamiste la concertele lui Taylor Swift din Viena.

Autoritățile austriece au arestat miercuri un suspect de 19 ani care plănuia atacuri teroriste în regiunea Vienei, vizând în special concertele cântăreței americane Taylor Swift, programate pentru acest weekend, conform agenției AFP.

Atentat terorist la concertele lui Taylor Swift

Cetățeanul austriac, care „a jurat credință” grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), a fost capturat într-o operațiune desfășurată la o oră distanță de capitală.

Directorul general al securității publice, Franz Ruf, a confirmat că suspectul pregătea atentate specifice la concertele lui Taylor Swift din Viena. În urma investigației, autoritățile au confiscat substanțe chimice de la domiciliul tânărului. Ca urmare a acestei amenințări teroriste, organizatorii au decis să anuleze cele trei concerte programate la stadionul Ernst Happel din Viena, pentru a asigura siguranța tuturor participanților.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat într-o postare pe rețeaua socială X că anularea concertelor reprezintă o mare dezamăgire pentru fanii din Austria, dar măsura a fost necesară pentru a preveni o tragedie.

Nehammer a subliniat gravitatea situației, menționând că datorită cooperării intense dintre structurile de securitate și informațiile primite de la parteneri internaționali, amenințarea a fost identificată din timp și combătută eficient.

Citește și: Câte milioane de dolari a primit Rihanna pentru a cânta la petrecerea celor mai bogați miliardari din India! Cântăreața a fost criticată după prestație

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Gala premiilor Grammy Awards 2024, ediția 66: O noapte triumfătoare pentru femeile din muzica americană. Taylor Swift a stabilit un nou record

Biletele vor fi rambursate în următoarele 10 zile lucrătoare

Organizatorul evenimentului, Barracuda Music, a anunțat pe Instagram că, având în vedere confirmarea atacului planificat din partea oficialilor guvernamentali, nu a avut de ales decât să anuleze spectacolele.

Toate biletele vor fi rambursate automat în următoarele 10 zile lucrătoare.

„Odată cu confirmarea din partea oficialilor guvernamentali a unui atac terorist planificat la stadionul Ernst Happel, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole programate, pentru siguranţa tuturor”, se arată în postarea celor de la Barracuda Music.

Fanii lui Taylor Swift, care și-au achiziționat bilete pentru concertele din Viena, au reacționat cu tristețe și frustrare la vestea anulării.

Aproximativ 170.000 de persoane erau așteptate la evenimentele programate pe stadionul din Viena. Mulți fani și-au exprimat dezamăgirea pe rețelele sociale, povestind despre eforturile investite în pregătirea pentru concerte, inclusiv realizarea brățărilor de prietenie și alegerea ținutelor potrivite.

Amintind de atacul terorist din 2017 la un concert al Arianei Grande din Manchester, Anglia, care a ucis 22 de persoane și a rănit peste 100, amenințarea planificată la Viena aduce în prim-plan vulnerabilitatea evenimentelor publice mari în fața terorismului.

Atunci, Salman Abedi, un atentator sinucigaș, a detonat o bombă într-un rucsac la finalul concertului, în timp ce mii de fani părăseau arena.