Condamnat din faşă

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 13:35

În România, birocraţia nu iartă nici viaţa unui bebeluş. De zece zile, un nou născut trăieşte pe muchie de cuţit. Alexandru s-a născut la maternitatea Giuleşti cu o gravă şi rară malformaţie la inimă. Pentru că nu poate fi operat în ţară, părinţii bat în zadar la uşa autorităţilor ca să obţină formularul în baza căruia micuţul să poată fi trimis în străinătate. Nimeni nu ştie să le spună când şi dacă micuţul va ajunge sau nu la operaţie.

Pentru familia Lupu, fericirea venirii pe lume a copilului nu a ţinut decât trei zile. În ziua în care urma să ajungă acasă, medicii i-au depistat bebeluşului o malformaţie foarte gravă, care îi ameninţa viaţa. Le-au spus părinţilor că inima micuţului poate oricând să se oprească. Vestea că viaţa bebeluşului lor este pe muchie de cuţit, a căzut ca un trăznet. Părinţii nu îşi pot explica de ce la zecile de ecografii făcute în timpul sarcinii nimeni nu a observat nimic, ba, mai mult, au fost asiguraţi că micuţul este perfect sănătos.
Acum nu au timp să se gândească însă cine este de vină şi au început lupta pentru supravieţuire. În România, Alexandru este condamnat la moarte pentru că niciun medic nu îl poate opera, fiind considerat un caz foarte grav. Au aflat că micuţul ar putea fi operat pe 6 august, într-o clinică din Italia. Pentru că nu are cei 16 mii de euro necesari operaţiei, familia a încercat să obţină formularul E 112, în baza căruia copilul să fie operat.
De o săptămână, bat părinţii, în zadar, pe la uşile autorităţilor. Medicii neonatologi fac acum tot posibilul ca să îl ţină în viaţă pe Alexandru. Se tem însă ca micuţul să nu ajungă mult prea târziu la operaţie. Pentru că statul întârzie să îi dea o şansă la viaţă lui Alexandru, părinţii au deschis un cont. Speră ca în cele patru zile rămase până la operaţie cei 16 mii de euro.
Titular LUPU Dan Raiffeisen bank. CONT 939 27 45 telefon 0761 24 05 48

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.