Condițiile în care va avea loc o întâlnire între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin: „Mai întâi armistițiu, apoi putem avea o întâlnire cu președintele Rusiei”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 04 ian 2023, 06:35

Condițiile în care va avea loc o întâlnire între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin: „Mai întâi armistițiu, apoi putem avea o întâlnire cu președintele Rusiei”

Sursa: Canva.com

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că vrea să aibă o discuție față în față cu Vladimir Putin, dar cu o singură condiție: să se oprească atacurile asupra Ucrainei și toate trupele ruse să se retragă. De asemenea, Zelenski a acuzat Rusia, din nou, de comiterea unui genocid, după ce localitățile din jurul Kievului au fost eliberate.

Volodimir Zelenski a afirmat ieri că nu poate să aibă o întâlnite cu  Vladimir Putin dacă bombardamentele din Ucraina continuă.

„Mai întâi armistiţiu. Apoi putem avea o întâlnire cu preşedintele Rusiei”, a declarat Volodimir Zelenski.

În ce condiții va aveea loc o întâlnire între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

Întrebat ce altceva ar accepta în locul retragerii complete a armatei ruse de pe teritoriul Ucrainei, Volodimir Zelenski a precizat condiția minimă:

„Ar trebui să fie o retragere de sută la sută a trupelor la frontierele care existau înainte de 24 februarie, cel puţin. Asta ne-ar face cel puţin să începem să discutăm despre chestiuni despre cum vom continua să trăim după asta. Avem un dialog cu ei. Nu putem avea o întâlnire când bombardamentele continuă. Mai întâi armistiţiu. Apoi putem avea o întâlnire cu preşedintele Rusiei”, a declarat președintele Ucrainei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de genocid din nou

Liderul Ucrainei a acuzat, duminică, Rusia, că a comis genocid în Ucraina pentru a ucide o întreagă naţiune.

Întrebat la CBS News dacă Rusia este responsabilă pentru comiterea unui genocid în Ucraina, după ce au apărut imagini cu civilii morți în regiunea Bucha, liderul ucrainean a spus: „Da. Acesta este genocid”.

Citeste si: Ce este dispus să ofere Volodimir Zelenski în schimbul păcii din partea Rusiei: „Obiectivul nostru este pacea și revenirea la o viață normală”

„Eliminarea unei întregi naţiuni şi a oamenilor. Noi suntem cetăţenii Ucrainei. Avem peste 100 de naţionalităţi. Este vorba de distrugerea şi exterminarea tuturor acestor naţionalităţi”, a declarat Volodimir Zelenski.

Acesta a mai declarat că Ucraina este distrusă şi rasă de pe fața pământului pentru că nu vrea să se supună politicilor Federaţiei Ruse. De asemenea, președintele Ucrainei a anunţat, tot ieri, că se va face un mecanism special pentru anchetarea tuturor crimelor comise de Rusia în Ucraina şi pentru a-i trage la răspundere din punct de vedere juridic pe ocupanţii vinovaţi de crime, potrivit

AFP şi Reuters, citați de BZI.

Citeste si: Rusia, sancționată din nou pentru bombardamentele asupra Ucrainei! Anunțul făcut de cancelarul german, Olaf Scholz

Volodimir Zelenski a mai precizat că liderii ruşi sunt responsabili pentru „crimele” şi „actele de tortură”  comise în Bucha. În această regiune de lângă Kievului, autorităţile ucrainene au găsit aproape 300 de persoane în gropi comune, după ce trupele ruse au plecat.

Liderul Ucrainean a subliniat că sute de civili au fost ucişi la Bucha şi în alte oraşe.