Condițiile meteo nefavorabile, un adevărat pericol pentru oameni! Unele persoane au fost la un pas de a-și pierde viețile

Autor: Diana Ghita

Vremea din ultima perioadă îi pune în dificultate pe șoferi

Sursa: Unsplash

Condițiile de pe șosele au potențialul de a genera adevărate tragedii. Atât șoferii, cât și pietonii sunt afectați de gerul care a înghețat întreaga țară.

Temperaturile polare care au pus stăpânire pe România la începutul weekend-ului trecut le dau bătăi de cap tuturor, întrucât acestea au generat fenomene meteo precum îngheț, ninsoare, polei și ceață.

Un șofer din Timișoara a fost la un pas de moarte

Valorile temperaturii se mențin negative până la mijlocul săptămânii, după cum estimează meteorologii. Acest lucru vine în defavoarea șoferilor, căci gheața și poleiul de pe șosele îi pun într-un mare pericol.

Sâmbătă și duminică, la biroul de accidente ușoare din București s-au prezentat, în total, 165 de șoferi.

În Timișoara, unii conducători auto au trecut prin clipe de coșmar, fiind la un pas de a-și pierde viețile. Printre aceștia se află un bărbat care, la intrarea într-un sens giratoriu, a pierdut controlul volanului.

Mașina a derapat rapid, ajungând pe scuar, acolo unde s-a oprit în stâlpul unui panou publicitar.

Impactul a fost atât de puternic încât unul din pasageri, fiica șoferului, în vârstă de 8 ani, a fost proiectată prin lunetă.

Citește și: Ninsorile se întorc în România. Temperaturile resimțite vor scădea cu 14 grade Celsius

Ceața înrăutățește situația șoferilor

Gheața de pe drumuri nu este singura care creează probleme, căci, în această dimineață, ceața și-a făcut, și ea, apariția, reducând considerabil vizibilitatea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

În acest sens, circulația a fost oprită pe câteva autostrăzi și drumuri naționale, după cum informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Vizibilitatea este scăzută pe mai multe artere rutiere din județele: Constanța, Covasna, Dolj, Brașov, Timiș și Olt. Autostrăzile A3 București- Ploiești și A2 București- Constanța sunt, și ele, sub ceață.

Densitatea ceții face ca șoferii să nu vadă mai mult de 200 de metri în față, iar pe anumite porțiuni vizibilitatea scade sub 50 de metri.

Citește și: Furtuna Isha lovește Europa: Avertizări de cod roșu și portocaliu pentru fenomene meteo extreme. Când ajunge și în România?

Pietonii întâmpină, și ei, probleme, căci gheața de pe trotuare face multe victime. În cursul zilei de sâmbătă zeci de persoane s-au prezentat la camerele de gardă cu leziuni provocate de căzături.

„La camerele de gardă ale Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, ieri au fost 71 de prezentări, cu 14 internări.

Mai mult de 60% dintre aceştia au fost ca urmare a căderilor pe zăpadă. S-a înregistrat o creştere cu aproximativ 20 de cazuri faţă de zilele anterioare”,  transmite Bogdan Oprița, medic la Spitalul Clinic de urgență București.