Conflictul Rusia-Ucraina: Secretarul de Stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev! Statele Unite avertizează că Rusia poate ataca Ucraina în orice moment!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 19 ian 2022, 11:07

Secretarul de Stat american Antony Blinken

Sursa: stirilekanald.ro/ Twitter

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a ajuns la Kiev, acolo unde se va întâlni cu președintele Ucrainei.

Antony Blinken urmează să aibă o întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. Blinken urmează să aibă mai multe întâlniri diplomatice importante în următoarea perioadă, având în vederea conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Blinken va sta o zi în Ucraina, după care va merge la Berlin pentru discuții cu Germania, Franța și Marea Britanie, informează antena3.ro. Scopul acestei întâlniri este să fie demonstrată unitatea partenerilor occidentali în fața Rusiei.

Vineri, Antony Blinken va avea o altă întâlnire diplomatică foarte importantă, la Geneva, cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. Diplomat de carieră, Lavrov deține funcția de ministru de Externe al Rusiei încă din 2004. Anterior a fost ambasadorul Rusiei la ONU, între 1994 și 2004.

Presa internațională scrie că Rusia a comasat deja circa 100.0000 de militari la frontiera cu Ucraina.

Citeste si: România și Ucraina sunt sub amenințarea Rusiei?! Ambele țări solicită mai multe trupe la Marea Neagră de la NATO

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conflictul Rusia- Ucraina: Casa Albă spune că Rusia poate ataca Ucraina în orice moment!

Casa Albă a transmis, prin purtătorul ei de cuvânt, un semnal de alarmă legat de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

„Suntem într-un stadiu în care Rusia poate lansa oricând un atac în Ucraina”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, citată de AFP.

„Nici o opțiune nu este exclusă”, a spus Jen Psaki, referindu-se la posibilele sancțiuni pe care Statele Unite le-ar putea aplica Rusiei în cazul în care aceasta decide să atace Ucraina. Răspunsul respectiv Psaki l-a dat atunci când a fost întrebată de posibilitatea ca Rusia să fie exclusă din „Swift”, un circuit securizat pentru transferurile bancare internaționale.

Un oficial al Departamentului de Stat american a avertizat, totodată, în legătură cu mișcările de trupe rusești în Belarus, țară  vecină cu Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin are o relație bună cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

„Faptul că vedem aceste mișcări în Belarus le oferă în mod clar rușilor o nouă abordare, în cazul în care aceștia decid să întreprindă acțiuni militare suplimentare împotriva Ucrainei”, a declarat oficialul american.

Până acum toate încercările de a rezolva pe cale diplomatică acest conflict au eșuat. Statele Unite a reiterat că este preferabilă o rezolvare pe cale diplomatică a acestui conflict.

Totodată, încă de la izbucnirea acestui nou conflict între Rusia și Ucraina, SUA au avertizat Rusia că vor exista sancțiuni dure pentru Moscova în cazul în care Kremlinul decide ca Ucraina să fie atacată.

Citeste si: Rusia face amenințări grave către NATO: „Să-și strângă catrafusele și să se întoarcă la limitele din 1997”