CONFRUNTARI armate in Ucraina: Cinci oameni au murit. Putin avertizeaza ca actele Kievului "vor avea consecinte"

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:35

"Este o operatiune de reprimare care va avea consecinte pentru oamenii care iau aceste decizii, in special pentru relatiile interguvernamentale", a spus presedintele rus.

Confruntari aveau loc joi intre forte loiale autoritatilor si separatistii de la Slaviansk, un bastion prorus situat in estul Ucrainei, soldate cu cinci morti, dupa ce Kievul a decis sa treaca la ofensiva, in contextul esecului Acordului de la Geneva, de care Obama a acuzat Moscova. Actele Kievului in estul Ucrainei "vor avea consecinte", a avertizat joi presedintele rus Vladimir Putin, calificând recursul Guvernului la armata drept o "crima grava impotriva propriului popor".



"Daca regimul actual de la Kiev a inceput intr-adevar sa foloseasca armata impotriva populatiei in tara, este o crima grava impotriva propriului popor", a declarat el.

"Este o operatiune de reprimare care va avea consecinte pentru oamenii care iau aceste decizii, in special pentru relatiile interguvernamentale"
, a adaugat presedintele rus, fara a face precizari cu privire la natura acestor consecinte.


"Daca autoritatile actuale de la Kiev au facut acest lucru, atunci este vorba doar despre o junta, un fel de banda criminala", a afirmat el.

"Pâna la cinci" insurgenti prorusi au fost ucisi, iar un militar ucrainean a fost ranit in cursul operatiunii ucrainene pentru preluarea controlului asupra orasului Slaviansk, aflat sub controlul separatistilor, a anuntat Ministerul ucrainean de Interne.


Jurnalisti AFP au auzit focuri de arma la un baraj al insurgentilor de la intrarea prin partea de nord in Slaviansk, iar ulterior au vazut mai multe blindate, inclusiv una arborând steagul ucrainean,
trecând de postul de control, incendiat de catre prorusi.( sursa Mediafax)

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.