Conserve sănătoase. Nu expiră niciodată

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 30 nov 2020, 11:00
Conserve sănătoase. Nu expiră niciodată

Conserve sănătoase. Conservele sunt preparate pe care te poți baza pe termen lung. Dacă sunt pregătite și depozitate cu grijă, acestea pot rezista și ani de zile.

 

Conserve sănătoase. Învață să alegi cele mai sănătoase conserve

"Când punem conserve acasă trebuie să respectăm regulile de igienă, să spălăm borcanele, să le dezinfectezi prin căldură, legumele să fie curate şi astfel nu avem nevoie de conservanţi. Aşa ne ţin ani de zile.

Conservele la borcan pot fi consumate şi după mulţi ani. Când vorbim de vegetale nu este un risc atât de mare.

La carne trebuie să avem mare grijă pentru că poate fi fatală, mai ales dacă este capacul umflat. Mare atenţie!

În cazul murăturilor avem cele două variante cele în sare sau în oţet şi cele puse cu sare sunt mai sănătoase. Acolo este o fermentaţie lactică şi termenul de valabilitate este nelimitat, adică nu cred că trăim noi suficient de mult cât să ajungă să nu mai fie comestibile.

Acidifierea opreşte dezvoltarea bacteriilor. Acidul lactic se produce prin fermentaţie, deci conservarea este naturală şi va ţine" a explicat expertul Cristi Mărgărit, consultant în nutriţie şi fitness, pentru clicksănătate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: România, în stare de urgenţă: TOTUL despre măsurile care se aplică de azi. Ce avem și ce nu mai avem voie să facem?

Citeste si: Alimente care nu expira. Top 5 produse alimentare pentru care nu trebuie sa tii cont de termenul de valabilitate

Citeste si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

Ei bine, cele mai sănătoase produse conservate sunt murăturile, în special cele preparate în casă, din apă şi sare neiodată, păstrate în vase de sticlă.

Este recomandat ca murăturile cu oţet să fie consumate cât mai rar, deoarece doar murăturile cu sare conţin acizi lactici. Fiecare tip de murături este indicată unei afecţiuni. De exemplu, castraveţii au proprietatea de a scădea colesterolul, conopida are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, iar roşiile verzi combat virusurile.