Consiliul National de Etica: Victor Ponta NU A PLAGIAT in teza de doctorat

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 oct 2020, 04:35

Titlul de doctor in Stiinte Juridice, domeniul Drept, al lui Victor Ponta a fost obtinut in concordanta cu legislatia îin vigoare in 2003, iar calificarea de plagiat in cadrul tezei sale de doctorat nu se poate sustine, se arata in hotararea Consiliului National de Etica, data publicitatii joi.

Raportul final al Consiliului National de Etica (CNE) a fost intocmit dupa analizarea evaluarii realizate de expertii desemnati special pentru acest caz." Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute tn acea perioada", informeaza Mediafax.

Totodata, potrivit raportului intocmit de experti si aprobat prin hotararea Consiliului National de Etica (CNE), nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit partenitatea unor idei, concepte, modele care nu
ii apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale.

La momentul lansarii acuzatiilor, Ponta declara ca va renunta la titlul de doctor daca se va stabili, de catre comisia de specialitate de la Ministerul Educatiei, ca a gresit trecand la sfarsitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, si nu in subsolul paginii. Premierul a mai adaugat ca membrii CNATDCU care au stabilit ca teza sa de doctorat reprezinta un plagiat s-au reunit din partea PDL ca pentru o "executie mafiota", fara sa fi studiat vreodata o astfel de lucrare, si a precizat ca
nu va renunta la titlul de doctor si nici nu va demisiona.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.