Ce studii are, de fapt, Constantin Enceanu! Putină lume știe că a fost copil sărac: ''Mi-a luat mama primul pulover de lâniță. Era cu trei numere mai mari...”

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 19 oct 2023, 10:44

Constantin Enceanu

Sursa: https://www.facebook.com/constantin.enceanu

Constantin Enceanu este unul dintre interpreții de muzică populară care a dus tradițiile românești pe scenele lumii internaționale, dar care a avut o copilărie plină de neajunsuri.

Constantin Enceanu, tenorul de excepție și interpretul de muzică populară românească, s-a născut la 19 februarie 1945, în comuna Costești, județul Vâlcea, România. De-a lungul carierei sale, el a adunat o impresionantă bază de fani datorită vocii sale puternice și a repertoriului bogat în cântece tradiționale românești. Însă, înainte de a deveni un nume cunoscut în lumea muzicii, Constantin Enceanu a trăit o copilărie modestă și a parcurs o serie de experiențe care l-au format ca om și artist.

Copilăria în mediul rural

Constantin Enceanu a crescut într-un mediu rural, în comuna Costești din județul Vâlcea, o zonă cunoscută pentru tradițiile sale autentice și pentru muzica populară bogată. Această copilărie în mediul rural a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării sale ulterioare ca artist. De la o vârstă fragedă, a fost expus la cântece populare autentice, instrumente tradiționale și obiceiuri culturale specifice zonei.

Încă din copilărie, Constantin Enceanu a arătat un interes puternic pentru muzică. El a început să cânte și să învețe să cânte la diverse instrumente muzicale tradiționale, precum fluierul și tambura. Acest interes timpuriu pentru muzică a marcat începutul unei pasiuni care avea să dureze toată viața sa.

Citește și: „Tatăl meu a suferit enorm atunci și s-a îmbolnăvit” Cum s-a apărat Adina Buzatu în scandalul hainelor contrafăcute

Copilăria lui Constantin Enceanu a fost marcată de dificultăți și lipsuri. Chiar dacă astăzi se bucură de un succes răsunător, artistul a mărturisit de-a lungul timpului că a avut o viață destul de grea, în special în anii copilăriei. De asemenea, în preajma sărbătorilor de iarnă, Enceanu a rememorat clipele mai puțin plăcute pe care le-a trăit în pragul Crăciunului.

Acesta își aduce aminte momentul în care mama lui i-a dăruit un pulover de lână cu trei numere mai mari și l-a purtat până când i-a rămas mai mic cu două numere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Îmi amintesc când mi-a luat mama primul pulover de lâniţă. Era cu trei numere mai mari şi l-am purtat până când îmi ajunsese cu două numere mai mici”, a mărturisit, Constantin Enceanu pentru Spynews.ro.

Educația și cariera muzicală a artistului

Cu toate că a crescut în mediul rural și a avut o copilărie foarte grea, Constantin Enceanu și-a continuat educația și a dezvoltat ulterior o carieră de succes în domeniul muzicii. A urmat studii muzicale la Școala Populară de Artă Vâlcea și a devenit cunoscut în industria muzicală românească drept unul dintre cei mai talentați tenori. A participat la numeroase festivaluri și concursuri muzicale, obținând premii și recunoaștere pentru vocea sa puternică și interpretarea emoționantă a cântecelor tradiționale.

Repertoriu și contribuția sa la muzica populară românească

Constantin Enceanu este cunoscut pentru interpretarea cântecelor tradiționale românești, păstrând autenticitatea și originalitatea acestor melodii. A cântat o varietate de genuri muzicale, de la doine și balade melancolice la cântece de joc și voie bună. De-a lungul carierei sale, el a lansat numeroase albume de muzică populară care au devenit populare în rândul iubitorilor de folclor românesc.

Citește și: Familia lui Nicolae Ciucă nu a considerat că postul de prim-ministru al României este potrivit pentru el

În ciuda faimei sale, Constantin Enceanu a rămas un om modest și dedicat tradițiilor și valorilor culturale românești. El este respectat și iubit pentru contribuția sa la promovarea și păstrarea muzicii populare românești. Cariera sa de succes și dragostea pentru tradițiile culturale au făcut din Constantin Enceanu o figură iconică în muzica populară din România.

Cu o voce puternică și o pasiune profundă pentru muzică, Constantin Enceanu a adus bucurie și emoție în viețile a milioane de oameni. Moștenirea sa muzicală continuă să trăiască și să inspire, consolidându-l drept unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară românească.