Descoperirea oamenilor de stiinta a fost publicata in Journal of American Medicine Association, iar ei cred ca excesul de cofeina lucreaza ca o pastila antidepresiva deoarece se opreste producerea de unor hormoni, cum ar fi serotonina.
De asemenea, ei sustin ca se imbunatatesc semnificativ sentimentele nostre de bine si astfel avem mai multa energie pe o perioada indelungata. Cercetatorii au intrebat femeile si cat ceai, batoane de ciocolata, alcool au consumat sau cat sport au facut in perioada studiului.
Drept urmare au descoperit ca depresia s-a redus considerabil cu ajutorului cafelei normale si au mai adaugat faptul ca cea fara cofeina nu are asemenea efect. Oamenii de stiinta mai sustin faptul ca in viitor cafeaua ar putea fi folosita drept antidepresiv sau un mijloc de prevenirea a depresiei.
In ultima perioada cercetatorii germani au tot afirmat faptul ca femeile sunt de doua ori mai susceptibile de suferi depresii, comparativ cu 40 de ani in urma, si totul deoarece ele incearca sa se imparta intre familie si munca. Un alt atuu al cofeinei este faptul ca aceasta poate ajuta in oprirea unor boli, cum ar fi cancerul de prostata, guta si Alzheimer.
Pe de alta parte consumul exagerat de cafea nu este in intregime benefic deoarece creste tensiunea arteriala si frecventa cardiaca, iar femeile insarcinate sunt sfatuite sa nu consume mai mult de doua cesti de cafea pe zi, se pare aceasta scade riscul unui avort spontan.