Potrivit unui studiu efectuat pe cateva mii de femei si barbati cu varsta de peste 50 de ani, de cercetatorii americani de la University of Southern California, persoanele care aveau o dieta bazata predominant pe produse de origine animala prezentau un risc de doua ori mai mare de deces prematur decat cele care consumau proteine animale in cantitati mai reduse, informeaza dailymail.co.uk.
Aceste persoane aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se expun fumatorii.
Oamenii de stiinta americani sustin ca proteinele din carne, branza, oua si alte produse animale "hranesc" celulele canceroase si accelereaza imbatranirea celulelor corpului.
Acestia recomanda ca persoanele cu varsta de peste 50 de ani sa reduca aportul de proteine de origine animala si sa isi asigure rezerva de proteine din peste, fasole si leguminoase.
Cu toate acestea, vestea buna este ca aceasta restrictie alimentara nu dureaza la nesfarsit, deoarece proteinele de origine animala sunt benefice pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani, care au nevoie de mai multe astfel de nutrimente pentru a
Cercetatorii americani recomanda ca o persoana cu varsta cuprinsa intre 50 si 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, sa consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi- echivalentul a doua cotlete de porc.
Studiul a fost realizat pe fondul a numeroase avertizari privind pericolul consumului de carne rosie si procesata. Profesorul Valter Longo, de la University of Southern California, a urmarit legatura dintre dietele a aproximativ 6.400 de americani si starea lor de sanatate, intr-un interval de 18 ani.
Cercetatorii americani considera ca proteinele de origine animala ar putea avea un rol nociv, deoarece "hranesc" un hormon numit IGF1, care, pe langa faptul ca ajuta la cresterea corpului, alimenteaza celulele canceroase si accelereaza procesul de imbatranire.
Profesorul Valter Longo recomanda persoanelor de toate varstele sa isi asigure rezerva de proteine din peste, fasole si leguminoase. ( sursa Mediafax)
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta