// CONTESTAȚIE BAC 2021 TOAMNĂ // Model de contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă. Ce trebuie să știe un elev care depune contestație la BAC?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 31 aug 2021, 12:02
Elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute pot depune contestații
Sursa: canva.com, unsplash

Model de contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă. Cum arată cererea pe care trebuie să o depună elevii nemulțumiți de notele obținute?

Model de contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă. După afișarea primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, elevii nemulțumiți de notele obținute au posibilitatea de a depune contestație. Cum arată cererea pe care trebuie să o completeze cei aflați în această situație și când se depun contestațiile pentru sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2021?

Model de contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă. Când se completează?

Model de contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă. Pe data de 31 august 2021 sunt afișate primele rezultate ale examenului de BAC 2021, sesiunea de toamnă, atât pe EDU.RO, cât și la avizierele unităților de învățământ. Elevii care obțin note mai mici decât au sperat și consideră că ar fi meritat note mai mari pot depune contestație. Cererile vor fi înregistrate în aceeași zi, mai exact pe 31 august 2021, între orele 12:00 și 18:00.

Ulterior, între 1 și 3 septembrie 2021 vor fi rezolvate contestațiile, urmând ca rezultatele finale ale examenului de BAC 2021, sesiunea de toamnă, să fie afișate pe 3 septembrie.

Modelul de contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă, poate fi completat fizic și depus la secretariatul unității de învățământ, dar poate fi depus și online. Mai exact, elevii care vor să conteste notele de la BAC 2021, sesiunea de toamnă, trebuie să trimită modelul de contestație pe adresa de email a școlii unde au susținut examenul.

Elevii care depun contestații trebuie să știe că notele obținute după recorectarea lucrărilor vor fi cele finale și că nu vor mai avea dreptul de a le contesta în cazul în care sunt mai mici decât cele acordate inițial, după prima corectare. 

Modelul de contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă, este o cerere prin care un elev poate solicita recorectarea lucrării de Bacalaureat.

Mai mult, elevii trebuie să declare că au luat la cunoștință faptul că notele pot să crească sau să descrească în urma recorectării. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Modelul de contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă, poate fi descărcat de AICI.  

Citeste si: Rezultate BAC 2021, sesiunea de toamnă. Când vor fi afișate pe edu.ro notele la examenul de Bacalaureat 2021?

Contestație la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă. Ce trebuie să facă un elev pentru a promova examenul?

Promovarea examenului de BAC 2021 impune respectarea anumitor condiții. În primul rând, elevii trebuie să susțină toate probele scrise și pe cele de competențe digitale. Odată îndeplinit acest pas, absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat 2021 trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă. La final, media examenului de BAC 2021 trebuie să fie cel puțin 6, astfel că nu este suficient ca un elev doar să obțină notă de trecere la materiile scrise, ci trebuie să aibă o medie mai mare de 6.

Probele scrise ale sesiunii de Bacalaureat din toamna acestui an s-au încheiat pe data de 19 august, iar elevii care vor fi declarați respinși în urma corectării sau recorectării lucrărilor, după caz, vor putea susține din nou examenul vara viitoare. 

Cei care au încercat să copieze la examenul de BAC 2021 și au fost prinși nu vor putea să susțină din nou probele în prima sesiune de Bacalaureat din 2022, ci vor fi nevoiți să aștepte 2 sesiuni. 

Citeste si:// VERIFICĂ: Barem BAC geografie toamnă 2021// SUBIECTE BAC 2021 geografie, sesiunea de toamnă. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile conform edu.ro

 


Episodul 28 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D luni, 5 august 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.