Contestații Evaluare Națională 2022. Când se afișează notele finale la Evaluare Națională 2022

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 14 mar 2023, 02:30

Notele finale de la Evaluare Națională 2022 sunt cele anunțate după rezolvarea contestațiilor. Iată când vor afla elevii de clasa a VIII-a rezultatele de la Evaluarea Națională 2022, dar și când se depun contestațiile.

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Elevii de clasa a VIII-a care au susținut probele scrise ale Evaluării Naționale 2022 au așteptat cu nerăbdare afișarea rezultatelor. Ce trebuie să știe absolvenții de gimnaziu despre contestații și când se depun cererile? 

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Când sunt afișate primele note de la Evaluare Națională 2022

Evaluarea Națională 2022 s-a încheiat pe data de 17 iunie 2022 cu proba scrisă Limba și literatura maternă, această probă adresându-se elevilor de clasa a VIII-a care aparțin minorităților naționale.

După ce au trecut prin emoții mari la fiecare probă de examen din cadrul Evaluării Naționale 2022, acum, absolvenții de gimnaziu au aflat primele note la Evaluarea Națională.

Citeste si: REZULTATE Evaluarea Națională 2022. Elevii claselor a 8-a au aflat primele rezultate la Evaluare Națională 2022

Ministerul Educației a anunțat primele rezultate la Evaluarea Națională 2022 pe data de 23 iunie 2022.

Acestea sunt primele note, astfel că elevii care sunt de părere că nu au fost notați corespunzător vor avea posibilitatea de a depune contestații. Notele de la Evaluarea Națională 2022 au fost afișate atât pe EDU.RO, cât și la avizierul unităților de învățământ, iar elevii de clasa a VIII-a le pot putea verifica în baza codului de identificare obținut la prima probă de examen. Astfel, notele de la Evaluarea Națională 2022 sunt anonimizate, ceea ce înseamnă că nu sunt afișate numele și prenumele elevilor, ci codurile de identificare.

Contestații Evaluare Națională 2022. Când se depun cererile 

După ce EDU.RO a afișat primele rezultate de la Evaluarea Națională 2022, elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție 2 zile pentru a depune contestații, asta în cazul în care nu sunt mulțumiți de felul în care au fost notați. Mai exact, absolvenții de clasa a VIII-a care consideră că meritau o notă mai mare pot depune contestații atât pe 23 iunie, cât și pe 24 iunie.

Citeste si: REZULTATE Evaluare Națională 2022 pe județe. EDU.RO a afișat notele la limba română și matematică

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cererile pot fi transmise atât online, cât și depuse personal la sediul unităților de învățământ. Pe 23 iunie, Ministerul Educației a anunțat că se pot depune contestații între orele 16.00-19:00,

în timp ce pe 24 iunie 2022, contestațiile se depun începând cu ora 8.00 și până la ora 12.00. Cererile depuse de elevi trebuie semnate și de părinți sau de reprezentanții legali ai elevilor.

Contestațiile depuse de elevi vor fi rezolvate în perioada 24 iunie—29 iunie 2022.

Cum sunt corectate lucrările elevilor de clasa a VIII-a care depun contestații

În cazul elevilor care depun contestații după afișarea primelor rezultate la Evaluarea Națională 2022, lucrările vor fi corectate de o a doua comisie, însă nu înainte de a fi acoperit

din nou colțul cu datele personale ale fiecărui elev. Cea de-a doua comisie va evalua lucrarea ținând cont de baremul de corectare. De menționat că nota acordată după contestație este cea finală, chiar dacă este mai mică sau mai mare decât nota inițială. Acestă notă nu mai poate fi contestată de elevi.

Dacă se întâmplă ca nota acordată după contestație să fie cu 1 punct mai mare decât cea inițială, atunci lucrarea ajunge la o a treia comisie, aceasta urmând să stabilească nota finală. 

Rezultate finale Evaluarea Națională 2022. Pe ce dată afișează EDU.RO notele

Elevii de clasa a VIII-a care aleg să nu depună contestații află notele finale la Evaluarea Națională 2022 pe data de 23 iunie 2022, până la ora 14.00.

EDU.RO afișează notele finale la Evaluarea Națională 2022, după soluționarea contestațiilor, pe data de 30 iunie 2022. Acestea sunt notele care vor fi luate în considerare pentru admiterea la liceu 2022. Reamintim că media de admitere la liceu se calculează ținând cont de media notelor obținute la Evaluarea Națională 2022, dar și de media din anii de gimnaziu, după formula: MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN.    

Sursa: edu.ro 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.