Continua cautarile pe urmele pilotului Mircea Craciun, disparut in munti! Familia pilotului se roaga sa fie inca in viata

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 11:18

Cu fiecare moment care trece, sansele ca el sa fie gasit in viata sunt tot mai putine.

1.200 de jandarmi, salvamontisti, pompieri, politisti, pardurari, voluntari cu aproape 200 de autospeciale de teren si vehicule senilate, pe urmele unui singur om!

Pilotul Mircea Craciun este la aceasta ora cel mai cautat om din tara! O armata de forte continua cautarile prin munti pentru a-i da de urma pilotului planorului care a disparut joia trecuta.

Parctic, pe trasee din 8 judete vor porni astazi echipele de cautare.

Judetele vizate sunt Harghita, Covasna, Arges, Buzau, Prahova, Brasov, Bacau si Vrancea.

Pe langa zona muntoasa cu multe trasee greu accesibile, faptul ca planorul pilotat de Mircea Craciun nu era dotat cu niciun mecanism de localizare ingreuneaza si mai tare operatiunea de cautare.

Planorul este un aeroplan care imita silueta unui avion, dar n-are motor. Se mentine in zbor cu ajutorul curentilor termici si are dotari minime.

Planorul pilotat de Mircea Craciun este un aparat de ultima generatie, tip S-1 Revelation, pe care il testa pentru prima oara. Nu este dotat cu niciun aparat de localizare. Asta face ca salvatorii sa nu stie unde s-ar putea afla. Mai ales ca planorul a decolat de la Ghimbav joi, la ora 12.30, fara a avea un plan de zbor in baza caruia sa poata fi monitorizat, iar semnalul telefonului mobil al pilotului a fost detectat ultima data la ora 13.06,
in judetul Prahova.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu fiecare zi care trece fara ca echipele de cautare sa dea de vreun indiciu clar, sansele ca pilotul planorului sa fie gasit in viata scad.

Familia lui Mircea Craciun crede, totusi, intr-o minune! Ieri, sora si fiul pilotului s-au alaturat echipelor de cautare si au luat la pas Padurea din Muntii Baiului in cautarea oricarei urme care sa-i conduca la Mircea Craciun.

Ce sanse sunt ca pilotul planorului disparut joi, la pranz, dupa ce a decolat de pe Aerodromul Ghimbav din judetul Brasov, sa fie gasit in viata dupa 5 zile? Pilotul are 57 de ani si executa un zbor privat in zona Postavarul.

Mircea Craciun  era un profesionist in planorism. Avea la activ peste 3.000 de ore de zbor, iar cel mai lung zbor a fost de 700 de kilometri. El se pregatea pentru un concurs, unde avea de gand sa doboare recordul mondial la zborul cu planorul.