Contractele cu firmele de curierat pot fi negociate - 3 aspecte de avut in vedere

Author: Oana Picerea

Firmele de curierat rapid sunt alegerea vitala pentru afacerile din zona ecommerce si nu numai. Fie ca sunteti persoana fizica sau detineti o firma si livrari de produse faceti in mod constant, colaborarea cu un curier rapid este varianta pentru care optati.

Contractele cu un curier rapid pot fi negociate sau cel putin sunt ocazii in care pot fi cerute oferte personalizate. Ca drept dovada, ca o firma de curierat rapid nu ofera doar avantajul timpului optim de livrare, specialistii in domeniu ne pun pe tava 3 aspecte de care sa tinem cont inainte de a alege cu cine si cum vom colabora.

  • Tineti cont de volum, de destinatii sau tipul de client

    Va fi de interes o eventuala negociere acolo unde comenzile sunt repetate sau in volum mai mare. Daca in ceea ce priveste campaniile de marketing pe care le faceti aveti in plan discounturi si astfel volumul de vanzari va fi mai mare, automat si contractual cu firma de curierat merita rediscutat. Pot fi de asemenea puse in discutie ofertele de pret si in functie de tipul de client, fie persoana fizica, IMM, retailer mare, startup etc.

  • Avantajati curierul

    Unele costuri pot fi evitate. Spre exemplu firma de curierat poate la randul sau sa fie avantajata daca in procesul intern de management comenzile pe care le pregatiti vor presupune in cele din urma sa chemati curierul doar o singura data pe zi pentru ridicarea acestora.

  • Fiti corecti si fideli

    Unele firme de curierat ofera tarife preferentiale si diferentiate in functie de anumite ocazii speciale sau pentru clientii fideli. Pot fi negociate tarifele poate si in functie de numarul de comenzi solicitate, de volumul de munca, durata contractului etc. Fiecare firma are propriile reguli.

    Cat de rapid este de fapt un curier?

    Serviciile de curierat s-au diversificat destul de mult astfel incat acum vorbim despre rapiditate sub diverse forme. Cei de la E-livrat, firma de curierat rapid ce activeaza in principal pe piata bucuresteana - au insa si serviciu de livrare pe plan national - pun la dispozitie livrare in 2, 4 sau 6 ore, in aceeasi zi cu preluarea sau maximum a doua zi. Pot fi alese orele la care are loc preluarea si respectiv predarea. Este poate una din cele mai scurte intervale de timp de predare a coletelor.

    In plus, ofera clientilor o experienta. Cu fiecare expediere reusita permit ca cei cu care au interactionat sa le ofere un feedback si lucreaza astfel cu transparenta. O retea de distributie bine pusa la punct, logistica, acoperire nationala si mai ales timp scurt de realizare a expedierilor sunt poate cei mai importanti factori privind colaborarea cu o firma de acest gen.

    Preturile difera asadar in functie de toate aspectele ce definesc colaborarea. Preturile si alte detalii pot fi discutate in functie de nevoi. Detalii in acest sens regasim in cadrul paginii oficiale, e-livrat.ro.

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.