Contraindicatii sfecla rosie: cine nu ar trebui sa consume

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 13 sep 2020, 09:55

Sfecla rosie este un aliment foarte sanatos, indicat in alimentatia zilnica a ficarei persoane. Are beneficii uriase pentru sanatate.

Sfecla rosie vindeca bolile sangele, tumorile sau chiar bolile ficatului. In plus amelioreaza varicele, degenerarea maculara si intoxicatiile lente. Sfecla rosie se foloseste sub forma de tratament intern in cazurile de cancer, leucemie, gastrita, ischemie cardiaca, hipertensiune, anemie feripriva, hepatita cronica, diabet si constipatie.

Cu toate acestea, sfecla rosie are anumite contraindicatii. Iata cine nu ar trebui sa o consume.
Contraindicatii sfecla rosie: Schimba culoarea urinei

Ceea ce mananci in fiecare zi poate influenta culoarea urinei tale.

Consumul excesiv de sfecla rosie poate schimba culoarea unei in roz. Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, acest efect este mmai comun in cazul persoanelor care au deficienta de fier. Aceasta conditie poarta numele de beturie. Beturia nu este o conditie medicala periculoasa, insa iti poate oferi indicii despre problemele cu metabolizarea fierului in organism, scrie stylecraze.com
Contraindicatii sfecla rosie: Pietre la rinichi

Conform Harvard Health Blog, sfecla rosie este bogata in oxalati care pot cauza pietre la rinichi.
Daca ai deja pietre la rinichi, medicul te poate sfatui sa renunti la consumul de sfecla rosie. In plus, sfecla rosie creste concentratia de oxalati din urina, ceea ce poate duce la formarea de noi pietre la rinichi.
Cititi continuarea pe kfetele.ro
 

 

Taguri: