Contribuția la pilonul 2 de pensii ar urma să fie schimbată. Modificările care ar putea să apară din 2024

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 09 nov 2022, 09:45

Contribuția la pilonul 2 de pensii ar urma să fie schimbată. Modificările care ar putea să apară din 2024

Pensionarii primesc nouă veste. Ce se întâmplă cu pensiile românilor?

Reprezentanții Asociației pentru Pensiile Administrate Privat au avut miercuri, 9 februarie, o întâlnire cu Nicolae Ciucă, premierul României, unde s-a discutat depre rezultatele fondurilor de pensii administrate privat din România și majorarea contribuției la pilonul 2.

Citeste si: Se dau bani! Cine sunt românii care vor primi 90% bani în plus la salariu. Claudiu Năsui a dat vestea

Contribuția la pilonul 2 de pensii ar urma să fie schimbată

Așadar, participanţii au punctat nevoia de a consolida asigurarea sustenabilităţii pensiilor din cadrul Pilonului 2. În plus, s-a discutat despre importanţa digitalizării funcţionării sistemului de pensii private, dar şi flexibilizarea regimului de reglementare aplicabil investiţiilor din fondurile de pensii private.

Citeste si: Anunț important pentru cei care primesc pensie de urmaș! Iată ce regulă trebuie să respecți dacă vrei să nu îți fie suspendată pensia

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Am fost foarte plăcut surprinși că și domnul prim-ministru și aparatul său de lucru cunoșteau foarte multe aspecte relevante dintre cele pe care le-am prezentat. Am avut o discuție foarte bună, trei teme centrale de discuție, care urmăresc programul PNRR și jalonul de îndeplinit în acestă perioadă, respectiv creșterea contributiei la pilonul 2 la 4,75% din venituri potrivit atât jalonului PNRR cât și strategiei fiscal-bugetare.

Propunerea noastră pentru un efort bugetar ușor de făcut pentru guvern, contribuția să crească cu jumătate de procent în fiecare dintre cei doi ani rămași până în 2024", a declarat Mihai Bobocea, președintele Asociației Pensiilor Administrate Privat.

Nicolae Ciucă, despre procentul de 9,4% din PIB trecut în PNRR pentru pensii

Premierul României,  Nicolae Ciucă, a dezvăluit că, la începutul lunii ianuarie a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis, iar miniștrii au fost de acord că procentul de 9,4% din PIB trecut în PNRR pentru pensii" nu ar fi suficient".

Citeste si: Modificări importante în legea pensiilor! Ce se întâmplă cu românii care au muncit mai puțin de 15 ani

"La discuția pe care am avut-o împreună cu domnul președinte cu fiecare ministru în parte s-au discutat mai multe subiecte. A fost și acesta și atunci am fost la fel de clari în ceea ce privește posibilitatea de renegociere.

Este adevărat, domnul ministru a prezentat și atunci și de altfel a discutat și cu mine că acest procent de 9,4 nu ar fi suficient, suntem cu toții de acord cu el, dar am stabilit să se demareze procesul de reformă a pensiilor în general", a declarat premierul.

Întrebat dacă președintele și-a dat acordul, Nicolae Ciucă a spus că:" Nu s-a pus problema de acord sau nu aprobării acestui subiect.

A fost doar un subiect de discuție."

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.