Controalele ANAF au bagat spaima in comercianti! De teama ca vor fi amendati sau ca magazinele le vor fi inchise, unii patroni au tras obloanele si s-au facut nevazuti

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:07

Iar altii nu-si mai dezlipesc ochii de pe casele de marcat, nu cumva sa nu elibereze casieritele bonuri.

Cei care au fost deja controlati de inspectorii de la Fisc se plang ca au fost nedreptatiti. Administratorul unul fast food din Focsani s-a trezit cu inspectorii ANAF la usa. Dupa un control rapid si lipsa unui bonfiscal din casa, angajatii de la FISC i-au suspedat activitatea pentru 30 de zile si l-au amendat cu 10 000 de lei. Patronul spune ca sanctiunea e mult prea drastica, mai ales ca nici nu a fost vorba de evaziune, ci de o greseala.

O greseala minora care avea sa-i coste mult prea mult, un abuz, sustin patronii din toata tara care se plang ca FISC-ul ii aduce la sapa de lemn. Silviu e patronul unui magazin de biciclete si de cand s-a inasprit legea are grija ca in casa de marcat sa se regaseasca exact suma de pe bonuri si sa apara si ultimul banut. Stie ca unii angajati pot gresi asa ca se ocupa personal.

##VIDEO135256##

De teama sa nu fie amendati sau cu sediile inchise, multi comercianti care-si faceau veacul in piata din Bacau au pus lacatele pe usi si au plecat acasa. Mai bine saraci, decat datori, spun oamenii. De vigilenta inspectorilor nu a scapat, se pare, nici o batrana din Focsani. Femeia, care vindea urzici de 5 lei la colt de strada, ar fi fost amendata pentru ca nu avea certificat de producator.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

De la inceputul lunii martie, ANAF-ul a suspendat activitatea la aproape 200 de societati comerciale, iar amenzile aplicate se apropie de 4 milioane de lei. Specialisti spun, insa, ca inchiderea a atator spatii comerciale ar putea aduce gaura la bugetul de stat si nu profit. Un singur lucru este clar si probabil deja cunoscut de toata lumea: cine nu emite bon fiscal, plateste!

 

 

Taguri:

Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?