Ingrediente
1 kg copane
2 capatana de usturoi intreaga si 2-3 catei curatati
2 linguri de ulei
1 lingura de boia dulce
2 crengute de cimbru
2 foi de dafin
1 lingurita de busuioc uscat
Sare, piper
1 cana cu apa
1 pahar de vin
Mod de preparare
Spalati bine copanele si frecati-le cu sare, piper, ierburile uscate si cu boiaua, apoi adaugati uleiul si puneti-le in tava, adaugati apa si vinul, dafinul, si capatana de usturoi intreaga necuratata, plus doi
Acoperiti totul cu folie de staniol si dati la cuptorul incins la 180 grade, timp de o ora.
Dupa o ora, scoateti folia si zdrobiti usturoiul intreg cu o furculita si eliminati foile lasand piureul obtinut sa se amestece cu sosul, bagati din nou la cuptor si mai tineti 10 minute sa se aureasca (eventual dati focul mai tare).