Copane la cuptor pregatite in 5 minute

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:00

Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane


Ingrediente


1 kg copane
2 capatana de usturoi intreaga si 2-3 catei curatati
2 linguri de ulei
1 lingura de boia dulce
2 crengute de cimbru
2 foi de dafin
1 lingurita de busuioc uscat
Sare, piper
1 cana cu apa
1 pahar de vin


Mod de preparare

Spalati bine copanele si frecati-le cu sare, piper, ierburile uscate si cu boiaua, apoi adaugati uleiul si puneti-le in tava, adaugati apa si vinul, dafinul, si capatana de usturoi intreaga necuratata, plus doi
- trei catei curatati.
Acoperiti totul cu folie de staniol si dati la cuptorul incins la 180 grade, timp de o ora.
Dupa o ora, scoateti folia si zdrobiti usturoiul intreg cu o furculita si eliminati foile lasand piureul obtinut sa se amestece cu sosul, bagati din nou la cuptor si mai tineti 10 minute sa se aureasca (eventual dati focul mai tare).

 

Taguri: