Copii EXPLOATATI la drumul mare! Sunt tinuti in arsita pentru a vinde struguri

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:28

Ce suflet sa aiba o mama care isi lasa copiii pe marginea soselei cand afara ti-e mila sa lasi si un caine fara un loc la umbra?

Pe o caldura care topeste asfaltul, un copil de noua ani este pus in pericol! Micutul sta cat e ziua de mare in bataia soarelui, asteptand sa vina cineva si sa-i cumpere doua ladite de struguri. Si nu este singurul! Iata o situatie cutremuratoare, descoperita de echipa Stirilor Kanal D! La asa ceva, nimeni nu trebuie sa inchida ochii!

Acest copil ar trebui sa se bucure de vacanta.

Sa rada, sa se joace, sa se bucure de copilarie. L-am gasit la Dragalina, pe marginea drumului national care leaga Slobozia de Autostrada Soarelui. Toropit de caldura, pustiul cu ochii albastri ca cerul nu stie unde sa se ascunda de soare. S-a facut ghemotoc langa laditele de struguri, asteptand sa se indure cineva sa se opreasca si sa cumpere. Nimeni nu il intreaba daca mai poate, daca  ii este sete sau foame!

Sunt imagini care nu au cum sa nu te puna pe ganduri.
Desi poate mii de masini au trecut pe langa acest copil, nimeni nu s-a intrebat ce cauta in mijlocul drumului, pe o zi torida.

Cutremurati de ceea ce am vazut, noi ne-am oprit si am incercat sa-i aflam povestea! Nimeni nu trebuie sa fie indiferent la asa ceva pentru ca acest copil, in aceasta situatie, este pus in pericol! Cum ar putea vinde daca nu are un cantar? "Angajatorul" l-a lasat in drum cu laditele, fara sa ii pese ca acest suflet nu are nici macar un scaunel sa isi odihneasca trupul firav! Doar sepcuta il apara de soarele
care arde din ce in ce mai tare.

Din discutia cu baiatul, aflam ca nu este singurul minor tinut pe marginea drumului, in zona cel mai grav lovita de canicula! Baiatul se gandeste la fratele sau aflat si el cativa pasi mai incolo, el are cantar si vinde.

Il intrebam cine l-a adus aici si de unde sunt strugurii. Ne spune ca mama e acasa iar ei sunt "angajati" cu ziua  la un barbat din sat.
Laditele sunt pline. Masinile opresc, musterii apar si vor sa cumpere, dar fara cantar, nimeni nu se indura sa ii lase un leu copilului. Nimeni nu il intreaba de cand sta acolo si cum mai rezista in cuptorul de afara.

Timpul trece, caldura devine si mai greu de suportat dar micutul nu se clinteste. Dupa doua ore, o masina de lux opreste in dreptul lui. Din ea coboara un barbat care incarca laditele si il ia pe sus pe copil.


Nu primim nicio explicatie. Omul ii urca pe baiatul de 9 ani si pe fratele sau in masina de lux si ii duce... el stie unde! Noi mergem sa le cautam mama dar, ca prin minune, "smecherul" reapare, de data aceasta in fata casei copiilor! Insotit de patron!

Cand vrem sa aflam unde este mama copiilor, "smecherul" ne instiinteaza ca el are grija de copii! Nu avem incredere, asa ca ne ducem la postul de politie.
Oamenii legii ne spun altceva! Mama copiilor este acasa.

Traieste din ajutorul social si isi pune copiii la munca. Asa ca ii facem o vizita, sa aflam ce suflet are femeia care isi lasa copiii la mila domnului.

Descoperim o casa de paianta, o curte neingrijita si doua butoaie cu apa. Femeia sta la umbra, si se ascunde de noi. Spune ca ii este rusine. La rugamintile copiilor, accepta sa ne vorbeasca.

Femeia isi cauta scuze. Spune ca ea nu i-a trimis la munca, ca baietii au decis singuri sa munceasca. Ionut pentru rechizite, iar fratele sau ca sa isi mai ia din cand in cand o haina pe el. Baiatul de 9 ani este premiant, dar nu are bani sa isi cumpere carti si caiete. Spera ca pana la toamna va reusi sa stranga ceva banuti din struguri. Sa mearga si el la scoala ca un elev adevarat!

Politistii o cunosc bine, dar de aceasta data nu au mai iertat-o! Din pacate, Ionut si fratele lui nu sunt singurii copii pusi de parinti sa munceasca!

In mai toate colturile sarace ale Romaniei sunt copii condamnati la munca! Oameni care isi spun parinti au ajuns sa isi inchirieze micutii cu ora si sa negocieze pretul mai ceva ca la piata!

Un studiu arata ca in mediul rural 10 la suta din copii sunt obligati sa munceasca!
##VIDEO119668##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii