Copii si batrani, incercati de boli grele s-au adunat ca sa-si caute salvarea la Manastirea Prislop!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 04:09

De Inaltarea Sfintei Cruci, intr-o duminica trecuta cu post negru in calendarul ortodox, la Manastirea Prislop a fost pelerinaj mare.

Copii si batrani, încercati de boli grele s-au adunat ca sa-si caute salvarea la mormîntul lui Arsenie Boca. Unii n-au facut fata drumului anevoios si au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Bolnavi, imobilizati in scaune cu rotile, chinuiti de soarta grea. Cu totii s-au adunat in judetul Hunedoara, la Manastirea Prislop. Mii de oamenii au participat la pelerinajul inceput dimineata, intr-o zi de mare sarbatoare.
Sute de masini si zeci de autocare au fost parcate la cativa kilometri de manastire.

De aici a inceput urcusul, complicat mai ales pentru cei in varsta.

Un barbat a venit cu sotia:„De doi ani de zile sufera asa! Am fost la medici si degeaba. ” Femeia este imobilizata si isi misca cu dificultate picioarele. Chiar si asa, nu a cerut o invoire de la politisti. Familia a lasat masina la baza dealului, exact ca ceilalti credinciosi. Si au pornit pe jos!

Un alt batran nu se mai poate misca de 26 de ani.

Asta, insa, nu l-a impiedicat sa ajunga la slujba, la zeci de kilometri departare de casa.

Nu cere nici de pomana, nici nu vrea mila celor din jur. Sanatatea e cel mai de pret dar. Cine sa i-o mai ofere acum? Doar rugaciunile catre parintele Arsenie Boca il mai alina!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Unii batrani n-au rezistat pelerinajului pana la capat.

Jandarmii si medicii prezenti la Manastirea Prislop au intervenit de urgenta.

Cu totii au fost rabdatori...

La final, la marginea manastirii au gasit si un loc unde s-au putut opri pentru a se ospata. Meniul a fost pregatiti pentru orice pofticios, chiar daca aceasta duminica a fost insemnata in calendar drept zi cu post negru: „Ciorba de legume si sarmale de post! Totul e de post pentru ca astazi se tine post! Cine vrea de post, mananca de post, cine nu, mananca mici.”

Iar cine n-a avut pofta de mancare si-a putut face cumparaturile la una din tarabele pe care au fost scoase la vanzare icoane si obiecte cu insemnele parintelui Arsenie Boca. Ce sa-i faci? Orice sarbatoare are, mai nou, si o latura comerciala.