Copiii care invata la lumina beculetelor de Craciun! IMPREUNA ii putem ajuta

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:37

Pentru o familie din Constanta este Craciunul in fiecare seara. Nu pentru ca ar primi cadouri! Nici pe departe!

Cei 5 copii ai familiei sunt nevoiti sa-si faca temele la lumina beculetelor de pus in brad, care sunt alimentate la baterii. Cinci copii traiesc, in fiecare seara, cel mai trist Craciun- isi fac temele sub o instalatie veche de brad, cand alti micuti de varsta lor se joaca pe tablete performante.

Desi e aproape bezna, niciun rand nu fuge de sub privirea lui Andrei. Mijeste ochii ca nu cumva sa se incurce maine, cand va citi in fata clasei.

Adunarea si scaderea tot pe-ntuneric le-a invatat. Si acum, e premiant.

Parintii micutilor, sotii Crivat se simt bogati numai cand isi privesc copiii. In rest, au griji ca nimeni altii. Zi si noapte se macina gandindu-se cum ar putea sa le ofere celor cinci prunci si altceva decat dragoste si o educatie exemplara. Lipsa curentului au rezolvat-o cum au putut.

Pe lumina, dorintele copiilor prind glas.
Ziua le da curajul sa spere, la fel cum o face si invatatura. Andrei, Ionut si Alin sunt premianti. Parintii lor trudesc din greu sa ii tina in scoala, desi pretentiile sunt de multe ori peste puterile lor.

Tatal copiilor munceste ca agent de paza pentru un salariu de 800 de lei, din care hraneste 6 guri. La acesti bani, se adauga alocatia copiilor- mult prea mica pentru niste nevoi atat de mari.
Familia traieste cu grija zilei de azi, nu de maine, iar cand e carne in casa, parca e sarbatoare.

De curand, membrii familiei au primit o veste buna: preotul din localitate- care i-a mai imprumutat cu bani- ii va ajuta si mai mult. Lumina si apa nu mai par un lux.

Pentru aceste suflete mai sunt multe de facut. In curand vine iarna, iar preotul se zbate sa le puna o soba de teracota in casa.
Daca doriti sa ii ajutati in orice fel pe membri familiei, contactati-ne la adresa de e-mail: [email protected].
##VIDEO123333##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii