Copiii care trăiesc în mașină: O poveste emoționantă despre 9 suflete care, peste noapte, au ajuns să trăiască pe drumuri

Author: Diana Ghita

Copiii care au ajuns să trăiască în mașină

Sursa: Captură YouTube Kanal D

Duminică, pe 17 decembrie, reporterii „Asta-i România” au prezentat drama familiei Moțoc, care, de la un trai fără lipsuri, a ajuns să ducă zilnic o luptă pentru supraviețuire.

În cadrul emisiunii „Asta-i România”, moderatorul Mihai Ghiță a prezentat povestea cruntă a unei familii cu 9 copii, care, în prag de sărbători, își petrec viața pe drumuri, fiind privați de căldura unei case și de atmosfera unei familii fericite.

Cum au ajuns pe drumuri cei 9 copii

Drama familiei Moțoc a început cu 3 ani în urmă, pe vremea pandemiei de COVID-19, când casa le-a fost luată de către bancă. 

Atunci când lumea le era mai dragă, bucurându-se de situația și de familia pe care au reușit să le construiască, Alexandra și soțul ei au fost îngenuncheați de o întâmplare ce avea să schimbe radical atât viețile lor, cât și pe ale celor 9 copii.

Soțul Alexandrei și-a pierdut locul de muncă, iar familia nu a mai avut din ce plăti ratele la bancă.

Ulterior, în plină pandemie, locuința le-a fost luată de bancă, cei doi părinți rămânând, astfel, pe drumuri împreună cu cele 9 suflete nevinovate.

„Când a început pandemia, soțul și-a pierdut locul de muncă, am rămas cu plata în urmă la bancă, banca ne-a dat în judecată, fiind pandemie, procesul s-a derulat foarte repede și am fost evacuați, am pierdut casa. De atunci a început calvarul nostru”,  povestește

mama copiilor, cu lacrimi în ochi.

De atunci, viața a devenit o adevărată provocare pentru ei. Deși au găsit locuințe în care să stea cu chirie, planurile le erau mereu spulberate, fiind dați afară din diverse motive.

De asemenea, aceștia nu au mai fost primiți nici în alte chirii, motiv pentru care, din toamnă, o parte dintre ei au ajuns să locuiască în mașină, iar copiii cei mici să stea la o prietenă de a Alexandrei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: „Un dezastru. Nu mai au ce să îmbrace”. Povestea îngerilor din mijlocul câmpului, prezentată la „Asta-i România”

Povestea celor 9 suflete a fost auzită de către oamenii cu suflet mare

În mașină stau mama și cei trei băieți mari: Denis, Alin și Elisei, care, în ciuda situației lor, sunt premianți la școală și câștigă bursă de merit.

De asemenea, Denis, fiul cel mai mare al Alexandrei, dând dovadă de foarte multă responsabilitate și maturitate, a decis să ceară ajutorul unui centru de binefacere, care ajută persoanele vulnerabile.

„Mi-a scris un copil, cel mai mare copil. Mi-a spus că este prima oară când cer în viața lor și că ar avea nevoie de ajutorul nostru”,  povestește Gina Neacșu, fondator al asociației „Fabrica de daruri”.

„I-am spus că suntem o familie care nu mai avem casă, dormim în mașină, mama doarme cu cei mici la o prietenă de a ei și am rugat-o dacă poate să ne ajute și pe noi”,  a mărturisit Denis.

Neputând să rămână indiferentă la strigătul de ajutor al copiilor din mașină, Gina Neacșu a luat atitudine, ajutându familia cu tot ce îi este necesar, de la detergent și mâncare, până la jucării pentru cei mici.

Citește și: Nicăieri nu-i ca acasă! Soții Nițulescu au demonstrat că se poate și-n țară: ”Eram separați, nu a fost deloc o perioadă bună” Reporterii Asta-i România au descoperit povestea emoționantă din spatele succesului

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.