Copiii celor decedați pe front ar putea primi 600 de lei pe lună! Ce spune proiectul legislativ

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 09 nov 2022, 05:10

Copiii celor decedați pe front ar putea primi 600 de lei pe lună! Ce spune proiectul legislativ

Sursa: PixaBay

O categorie de copii ar putea primi bani în plus de la stat. Proiectul legislativ depus la Senat vrea să extindă lista beneficiarilor pentru indemnizații la stat.

Proiectul de lege precizează că, pe lângă veterani, invalizi sau văduve de război, va mai exista o altă categorie de persoane care vor avea parte de o anumită sumă de bani de la stat, și anume copiii persoanelor care au murit pe front. 

Copiii celor decedați pe front ar putea primi ajutor financiar de 600 de lei

Pentru momenteste vorba doar despre un proiect care, dacă va fi votat de senatori și deputați și va intra în vigoare, va schimba Legea 49/1991, care prevede lista beneficiarilor acestor tipuri de drepturi de la stat.

Citeste si: Ministrul Muncii a declarat oficial că se măresc pensiile, alocațiile și salariul minim pe economie

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Copiii celor care au decedat pe front ar urma să primească un ajutor financiar în valoare de 600 de lei, dacă legea va fi votată și va intra în vigoare.

De ce vor avea parte beneficiarii în plus

„Conform proiectului, și aceste persoane ar urma să beneficieze de indemnizația lunară în valoare de 600 de lei, stabilită de Legea 49/1991, și de indemnizația de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata” , conform avocatnet.ro.

Citeste si: Bani pentru dublarea alocatiilor din impozitarea pensiilor speciale. Ciolacu: "Garantez ca PSD nu va ataca aceasta ordonanta"

„Copiii celor ce și-au pierdut viața pe front sau în prizonierat vor avea și alte beneficii, de data asta, stabilite de Legea 44/1994. Concret, aceștia vor avea dreptul la șase călătorii, dus-întors, gratuite cu trenul în fiecare an, scutirea de la plata a 50% din costurile cu abonamentul telefonic sau de radio și televiziune ori bilete de tratament în stațiunile balneoclimaterice”,  mai precizează aceeași sursă citată.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.