Copiii de 3-4 ani dorm sub cerul liber, fac focul si coc paine. Programul educational care revolutioneaza gradinitele

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 sep 2020, 04:30

"Foloseste-ti mainile, mintea si inima ca sa descoperi natura!" Este un nou program educational, de care copiii dintr-o gradinita bucuresteana profita din plin.

Murdareste cat mai multe haine, pune mana pe orice iti pica, gusta din fructe si legume si nu te feri sa te asezi pe iarba. Acestea sunt indemnuri sanatoase pe care copiii nostri nu le prea aud din gura parintilor ingrijorati ca odraslelor li se intample ceva.

Ce uita parintii, e ca numai asa micutii descopera si invata. Este filosofia pe care dascalii romani au invatat-o de la colegii danezi si in felul acesta sunt siguri ca nu vor da gres.

Cei mici invata cum sa se descurce in orice situatie, dar si cum sa supravietuiasca in natura, departe de civilizatie. Chiar daca nu au decat 3-4 ani, micutii dorm afara, stropesc gradina, fac focul si coc paine. Da, ati auzit bine, de-i ploaie, de-i frutuna, copiii dorm tot sub  cerul liber.

Princhindeii mananca ceea ce pregatesc cu propriile manute si asta ii face sa fie tare mandri. Fiecare pusti framanta aluatul si il orneaza cu verdeturi culese de ei din gradina.

Totul in timp ce sub plita se incinge un foc de lemne.

Maria merge la aceasta gradinita de cateva luni iar parintii sunt uimiti de cantitatea uriasa de informatii pe care copila le-a acumulat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO139246##