Copiii deveniti parinti, un fenomen ce cuprinde adolescentii din Romania, sub lupa Kanal D

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 13 iul 2020, 15:02

Al doilea sezon al emisiunii “Mama din intamplare” incepe miercuri, 7 martie, de la ora 21.00, la Kanal D

Dupa ce, in sezonul trecut, emisiunea “Mama din intamplare” a facut cunoscut publicului larg un adevarat flagel social, cel al copiilor cu copii, prezentand povestile unor adolescente care au devenit mult prea devreme mame, hulite de familii si de comunitate si deseori puse in situatia de a-si abandona copiii, Kanal D le ofera telespectatorilor un nou sezon al acestui reality incarcat de dramatism.


In primul episod al sezonului II “Mama din intamplare” ce debuteaza miercuri, 7 martie, de la ora 21.00,

la Kanal D, Luiza Udrea, psihoterapeutul emisiunii, trebuie sa restabileasca echilibrul intr-o familie dizarmonica si sa o ajute pe o adolescenta de numai 15 ani sa-si asume statutul de mama.

O vom cunoaste prin intermediul emisiunii “Mama din intamplare” pe Alina, o tanara care la doar 14 ani a dat nastere unui baietel. Adolescenta traieste in Bucuresti impreuna cu mama ei, Elena, si cu fratele, Toni, de 18 ani.
Elena a facut tot posibilul pentru a-si tine familia unita, dar greutatile par sa nu se mai termine odata cu aparitia mult prea timpurie a nepotelului ei.

“Elena, mama Alinei este intruchiparea mamei de sacrificiu, care i-a crescut pe cei doi copii fiind si mama si tata. Pentru ca Elena s-a simtit vinovata ca i-a expus pe copii la abuzurile fostului sot, a inceput sa greseasca in educatia Alinei; a lasat-o excesiv de libera, nu i-a trasat reguli, limite, responsabilitati.
Din teama de a nu o indeparta pe Alina, i-a tolerat greseli evidente”
, a declarat Luiza Udrea.

O familie greu incercata

Istoricul familiei Alinei este unul dureros, copilaria fetei si a fratelui ei a fost umbrita de certurile si despartirile parintilor. In ciuda faptului ca mama lor a incercat mereu sa ii protejeze, problemele au inceput sa apara in comportamentul copiilor. La 13 ani, Toni a fugit de acasa, acuzand nevoia acuta de bani.
Dupa el, a plecat Alina, care s-a indragostit pe Catani, considerat de Elena nepotrivit pentru fiica ei.

Odata cu aparitia lui Catani in viata ei, Alina a inceput sa-si minta mama, sa chiuleasca de la scoala, sa dispara periodic de acasa. Intr-un final, s-a mutat cu totul la iubitul ei, rupand legaturile cu famila si luand in ras incercarile disperate ale mamei de a o aduce acasa. Adolescenta a ramas insarcinata si a inceput sa sufere din cauza violentelor si a indiferentei iubitului ei.
Insingurata si inspaimantata de comportamentul celui care ar fi trebuit sa ii fie aproape, a plecat inapoi la mama ei, pentru ca bataile la care era supusa puteau periclita viata copilului. Alaturi de familie, viata Alinei pare insa la fel de complicata…. Aici intervine misiunea Luizei Udrea, aceea de a linisti spiritele in familie, de a-i face pe cei trei sa isi constientizeze greselile si de a o ajuta pe Alina sa isi asume responsabilitatile ce decurg din calitatea de mama.


Nu ratati miercuri, 7 martie, de la ora 21.00, o noua serie “Mama din intamplare”, emisiunea care isi propune sa traga un semnal de alarma asupra unei realitati dureroase: existenta in numar din ce in ce mai mare a copiilor cu copii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”