Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marțian au fost aduși în țară. Cei trei frați ar fi fost scoși din România cu un TIR

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 oct 2024, 10:59

Copiii se află acum în grija Direcției pentru Protecția Copilului din Deva, în afara oricărui pericol

 
Sursa: Libertatea

Cei trei frați din Hunedoara, care au fost dați dispăruți și ulterior găsiți în Serbia alături de tatăl lor, au fost aduși în România vineri, 18 octombrie.

Copiii se află acum în grija Direcției pentru Protecția Copilului din Deva, în afara oricărui pericol, în timp ce tatăl lor a fost preluat de autorități pentru audieri, anunță Digi24.

Citește și: Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marițan au fost găsiți! Unde se află aceștia și ce acuzații îi sunt aduse tatălui

Copiii milionarului Adrian Marțian au fost aduși în România

Cazul a atras atenția presei după ce copiii au fost localizați în orașul Niš, Serbia, alături de tatăl lor, care avea un ordin de protecție ce îi interzicea să se apropie de ei. În ciuda acestui ordin, bărbatul a declarat că întreaga situație s-a produs din dragoste pentru copiii săi.

Totodată, el a susținut că nu a încălcat nicio lege atunci când a trecut frontiera cu cei trei minori, însă autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili cum au reușit să traverseze granița fără o procură din partea mamei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Oana Roman, postare neașteptată pe rețelele de socializare! Vedeta a vorbit despre pensia alimentară a fiicei ei: „Prima lună când primim, de bună voie, pensia alimentară.”

Se crede că bărbatul i-a scos pe cei trei din România cu un TIR. 

Părinții copiilor, dispute pentru custodie

În județul Mehedinți, Poliția de Frontieră este investigată, întrucât copiii nu ar fi trebuit să părăsească țara fără documentele legale necesare.

Părinții copiilor, Adrian și Roxana Marțian, se află într-un conflict de lungă durată legat de custodia celor trei frați, motiv pentru care mama lor a obținut un ordin de restricție împotriva tatălui.

În ciuda acestei măsuri, tatăl și-a montat o rulotă în apropierea locuinței copiilor pentru a rămâne în preajma lor.

„Să vină la tată sau unde își doresc ei, eu nu pot să îi oblig. Când o să aveți copii, o să faceți la fel”, a declarat Adrian Marțian, tatăl copiilor.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Deva a menționat că situația fraților era monitorizată deja de instituție, ultima vizită având loc cu doar trei zile înainte ca tatăl să raporteze dispariția lor.

Autoritățile continuă cercetările pentru a determina exact circumstanțele în care copiii au fost scoși din țară, iar tatăl urmează să fie audiat pentru a se decide măsurile ce vor fi luate împotriva sa.

„Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei, în vederea stabilirii modului în care minori au părăsit teritoriul național. La finalizare, urmează să fie stabilite masuri în temeiul legal”, a

declarat Corina Moraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial Mehedinți.