Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 28 iul 2024, 12:30

Cei patru copii dați dispăruți în Constanța au fost găsiți

Sursa: Poliția Română

Cei patru copii din comuna Mereni, care au fost dați dispăruți de familie vineri, au fost găsiți. Poliția i-a căutat în toate stațiunile de pe litoral, iar pentru găsirea lor a fost emisă inclusiv o alertă „dispariție copil”.

Poliția Română a relatat pe Facebook povestea plecării celor patru copii de acasă, subliniind că aceștia au petrecut patru zile pe străzi. Alerta de dispariție a fost emisă după ce familia a anunțat autoritățile vineri, la trei zile de la dispariția copiilor.

Citește și: Incidentele violente din Leeds au luat sfârșit: Cei patru copii români vor fi înapoiați familiei

Cei patru copiii dați dispăruți vineri au fost găsiți. Care e povestea lor

Conform Poliției Române, motivul plecării celor patru copii de acasă a fost dorința de aventură și curiozitatea specifică vârstei. Poliția a subliniat în postarea sa importanța comunicării între părinți și copii, și faptul că „plecatul de acasă nu este o soluție”. 

Autoritățile au mulțumit comunității pentru sprijinul oferit în căutările desfășurate și au reamintit părinților să fie atenți la semnele de nemulțumire sau frustrare ale copiilor, care ar putea indica dorința acestora de a pleca de acasă.

„Trei fraţi şi vărul lor, niciunul mai mare de 12 ani, au plecat de acasă, dintr-un sat din Constanţa, pentru a-şi căuta rostul, la oraş. Însă, oraşul nu oferă întotdeauna siguranţă sau protecţie unor copii atât de vulnerabili. Ne bucurăm că i-au găsit, în doar câteva ore, colegii noştri.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Deşi erau plecaţi de patru zile de acasă, abia ieri ne-a fost anunţată dispariţia lor. Mesajul RO-Alert, precum şi mobilizările impresionante din fiecare staţiune de pe litoral au condus la acest moment. Când ştim că au îmbrăţişat poliţiştii care au ajuns primii la ei. Acum sunt în siguranţă”, a transmis Poliția Română  pe pagina de Facebook.

În urma unei ample acțiuni de căutare, desfășurată de polițiști în toate stațiunile de pe litoral, copiii au fost găsiți în siguranță.

Aceștia au fost aduși înapoi la familie, iar IPJ Constanța a menționat că toți copiii sunt în stare bună de sănătate.

„În cursul zilei de astăzi, 27 iulie, poliţiştii au continuat că utările pe raza întregului municipiu Constanţa, privind dispariţia celor 4 minori, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani. În jurul orei 14.50, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie au identificat unul dintre copii, pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Astfel, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a dispus, de îndată, intensificarea căutărilor în zona în care minorul a fost găsit, fiind direcţionate mai multe echipaje de poliţie. La scurt timp, poliţiştii i-au identificat şi pe ceilalţi 3 minori. Precizăm faptul că aceştia nu au fost victimele vreunei infracţiuni”, a transmis IPJ Constanţa.

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.