Copiii își petrec pe litoral ultimele zile din vacanță. Momentul este unul strategic. Prețurile scad cu 50%

Author: Diana Ghita

Copiii se bucură de ultimele zile de vară la malul mării

Sursa: pexels.com; shutterstock.com

Părinții profită de ultimele două săptămâni din vacanța de vară pentru a-și duce copiii pentru ultima dată la mare, în acest an.

De mâine, în multe stațiuni de pe litoral prețurile vor scădea chiar și la jumătate.

Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

Copiii își petrec pe litoral ultimele zile de vacanță

Părinții și-au adus copiii la o ultimă vizită pe litoral, înainte de începerea școlii. În timp ce micuții își fac ultimele amintiri ale vacanței, adulții profită de prețurile avantajoase din această perioadă.

Întrebată ce o să le povestească prietenilor de la școală, o fetiță a răspuns:

,,Că m-am distrat bine, am înotat. (...)  Vânătoarea de comori şi că am găsit o grămadă de meduze şi peştişori. Şi am prins un peşte, dar l-am lăsat să înoate în apă.'',  potrivit Observator.

În această perioadă, un sejur pe litoral poate să coste chiar și jumătate din prețul inițial, întrucât sunt aplicate tarifele programului,, Litoralul

pentru toți'' Acum o noapte de cazare poate costa chiar și 200-250 de lei, față de 500-600 de lei, prețurile din plin sezon.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Care este data la care începe anul școlar 2023-2024?

Părinții profită de momentul strategic

Un părinte a mărturisit reporterilor că în această perioadă prețurile sunt:,, Undeva în jur de 6.000-7.000 de lei. Cu all inclusive.'',  conform sursei citate.

Astfel, hotelurile de tip all inclusive sunt cele mai aglomerate acum. Părinții aleg aceste hoteluri pentru felurile de mâncare diversificate, din care pot alege chiar și copiii mai pretențioși. De asemenea, familiile se îndreaptă spre acestea pentru că pun la dispoziție programe pentru cei mici, în care animatorii îi țin ocupați cât timp adulții se relaxează.

,,Am avut un program destul de agitat. Am şi răguşit pentru că trebuie să îi ţin în priză. Primele două zile au fost valuri mari şi am stat la piscină. Au făcut activităţile de se văd şi astăzi. Fotbal şi alte minunăţii cu colace.'', a spus un părinte reporterilor Observator.

Cererea a crescut, pentru că părinții își duc copiii pe litoral înainte de începerea școlii.

,,Cererea a explodat în acesată perioadă pentru că părinţii îşi aduc copiii la mare, cu cât în scurt timp va începe anul şcolar. Avem magician aici. Au programe speciale pe durata întregii zile. Evident că misiunea echipei de entertainment este să îi obosească suficient de mult cât să le permită şi adulţilor să se distreze seara.”, a dezvăluit Iulian Tenie, manager de hotel, pentru sursa citată.

Totul pare să fie în favoarea familiilor care petrec la malul mării de ultimele zile ale vacanței. Până și vremea îi ajută pe aceștia, temperaturile menținându-se ridicate, la 30 de grade. De asemenea, și apa mării este caldă, fiind prielnică pentru turiști. 

Citește și: Ce atrage clienții la un hotel? Top 3 lucruri importante la orice afacere de succes din domeniul ospitalității