Copiii primesc alocații mai mari. La ce sume au ajuns acestea

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 apr 2023, 10:56

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a pregătit un pachet de sprijin care va include și studenții

Sursa: pexels

Începând cu luna februarie a acestui an, copiii vor primi alocații mai mari, conform unei ordonanțe de urgență care a fost aprobată încă din anul 2021. Studenții s-ar putea bucura și ei de un sprijin.

Copiii vor primi alocații mai mari începând cu luna aceasta. 

Alocațiile copiilor se vor majora începând cu luna februarie

Sumele pe care le primesc copiii sunt:

  1. 631 de lei- pentru copiii care sunt mai mici de doi ani sau trei ani pentru cei care suferă de dizabilități,
  2. 256 de lei- pentru copiii care au între 2 și 18 ani, dar și pentru cei care au mai mult de 18 ani, dacă urmează un liceu sa o școală profesională,
  3. 631 de
    lei- pentru copiii cu dizabilități care au vârste cuprinse între 3 și 18 ani.

De asemenea, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a pregătit un pachet de sprijin care va include și studenții. Conform declarațiilor care au fost făcute de către reprezentanții Ministerului, începând cu anul curent, tinerii care s-au înscris la facultate ar putea să primească vouchere în valoare de 750 de lei.

Citește și: Câți oameni trebuie să primească din partea statului cardurile de energie. Acestea vor fi distribuite până la finalul lunii

Cu ajutorul acestor bani, studenții ar putea să își cumpere rechizite, haine, stagii de practică și cursuri de antreprenoriat, pentru a putea avea propria afacere. Numărul studenților care ar urma să primească vouchere ar fi de 750 de lei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Elevii nu vor mai avea vacanță de paște în anul școlar 2023-2024

Vacanța de primăvară a elevilor nu va cuprinde perioada în care, în anul 2023, se va sărbători Paștele. Conform structurii anului școlar 2023-2024, elevii vor intra în vacanță sâmbătă, 13 aprilie 2021 și se vor întoarce în băncile școlii pe data de 21 aprilie 2024.

În luna mai, Paștele ortodox pică pe data de 5 mai 2024. În anul școlar 2023-2024, conform Ministerului Educației, anul școlar va începe pe data de 11 septembrie și se va termina pe data de 21 iunie.

În schimb, elevii vor avea liber de Paște, între 3 și 6 mai, iar părinții cer ca ziua de mai, în anul 2024, să fie zi liberă, pentru a se face puncte între 1 Mai și Vinerea Mare.

Citește și: Tații au dreptul la zile de concediu parental dacă urmează anumite cursuri. Lista centrelor unde se pot urma cursurile de puericultură

Decizia ca elevii să nu mai aibă liber de Paște a stârnit revolta acestora, iar liga studenților a condamnat această decizie și cere demisia Ligiei Deca, ministrul Educației.

„Eliminarea vacanței de Paști încalcă principiile enunțate de Legea Educației Naționale nr.

1/2011 la art. 3, printre care asumarea, promovarea și păstrarea identității naționale și a valorilor culturale ale poporului român, precum și respectarea libertății religioase a beneficiarilor actului educațional”, a menționat Liga Studenților.