Copil rasfatat? Irina Petrea te invata cum sa gestionezi o asemenea problema VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2020, 15:46

In editia 17 a emisiunii "Cei 7 ani de acasa" familiile Pulbere si Ghita s-au intrecut in a-si arata calitatile de buni parinti.

Familia Pulbere este din Zarnesti, localitatea Brasov. Cuplul are doi copii, o fetita de 4 ani si un baietel de 1 an si 5 luni. Familia Ghita este din Bucuresti si are doi copii, un baiat de 10 ani si o fetita de 3 ani si jumatate.

Premiul pus la bataie in emisiunea concurs a fost castigat de familia Pulbere. Familia Ghita a pierdut, probabil, din cauza lipsei de fermitate si a nesigurantei pe care doamna Ghita le afisa in relatia cu fetita ei, despre care a recunoscut ca o rasfata.

Doamna Ghita obisnuia de asemenea sa ii impuna fetitei sale anumite activitati cum ar fi dormitul la ore fixe, lucru cu care pedagogul Irina Petrea nu a fost de acord." Atunci cand vrem sa impunem unui copil sa doarma acum, pe moment, sa manance acum, sa se opreasca din plans sau sa faca ceva ce practic noi nu putem controla, ceea ce ii dovedim copilului este propria sa putere.
Nu ne face bine noua ca parinti
", a spus Irina Petrea.

In ceea ce priveste rasfatul exagerat al copiilor mici, carora parintii le permit multe sub pretextul ca sunt mici si nu discern intre bine si rau, Irina Petrea avertizeaza:" La patru ani si jumatate un copil nu discerne intre bine si rau. La varsta asta un copil este dominat de principiul placerii, tocmai de aceea trebuie sa-l educam.
La varsta asta un copil intelege ca un lucru este bun daca parintele il aproba si este rau daca parintele nu-l aproba. Daca eu aprob tot ce face copilul meu si il las sa faca ce vrea, ce intelege el?
", a adaugat pedagogul.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”