Copilul de 15 ani din Vatra Dornei, care a fost lovit de tren, a suferit o intervenție chirurgicală de peste 24 de ore. Acesta a mai trecut printr-o operație de 13 ore

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 ian 2023, 09:56

Intervenția chirurgicală a început sâmbătă, 21 ianuarie, și au participat: doi medici anesteziști, un ortoped și cinci chirurgi plasticieni

Sursa: PixaBay

Un copil de 15 ani din Vatra Dornei a fost lovit de tren, dar a primit o nouă șansă, deoarece a trecut printr-o nouă operație care a durat peste 24 de ore. În urmă cu doar câteva zile, acesta a mai suferit o intervenție chirurgicală care a durat 13 ore.

Copilul de 16 ani din Vatra Dornei, care a trecut prin două operații de peste 37 de ore, a fost lovit de tren din cauza căștilor pe care le avea în urechi și care nu i-au permis să audă locomotiva venind.

Copilul de 16 ani din Vatra Dornei, lovit de tren, a fost operat din nou

În urma intervenției chirurgicale de 13 ore, adolescentului i s-a replantat gamba stângă, dar drumul este unul anevoios.

Acesta a fost supus, din nou, unei intervenții chirurgicale de peste 24 de ore pentru: acoperirea parțială a defectelor cutanate și toaletă chirurgicală, dar și pentru reconstrucție funcțională.

Pentru news.ro, medicul Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă și coordonatorul secției de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, a oferit mai multe detalii despre intervenția chirurgicală.

„24 de ore si 15 minute a durat operaţia prin care s-a reluat toaleta chirurgicală a membrului replantat şi s-a efectuat reconstrucţia funcţională a lojei musculare posterioare a gambei printr-un transfer musculotendinos inervat motor, neurotizarea lojei musculare externe, acoperirea (parţială) a defectelor cutanate cu un lambou fasciocutanat inervat senzitiv. Ambele transferuri de ţesuturi s-au efectuat prin tehnici microchirurgicale”, a declarat Sidonia Susanu, cea care a replantat și mâinile Alexiei.

Citește și: Un bătrân de 74 de ani din Suceava, aflat în stare de ebrietate, a fost lovit, în aceeași zi, de două mașini. Acesta a ajuns la Ugențe de fiecare dată

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Intervenția chirurgicală a început sâmbătă, 21 ianuarie, și au participat: doi medici anesteziști, un ortoped și cinci chirurgi plasticieni, de la ora 10:00, până duminică, 22 ianuarie, ora 10:15.

Adolescentul a mai suferit o operație de 13 ore

Pe data de 18 ianuarie, băiatul a intrat prima dată în sala de operație, din care a ieșit după mai bine de o jumătate de zi. Băiatul a ajuns la spital cu o zi înainte, pe 17 ianuarie, cu elicopterul SMURD. Acesta a fost internat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, după ce a rămas fără un picior.

Pe lângă amputația de gambă, care a fost cea mai gravă consecință, acesta a suferit multiple contuzii și traumatisme. De asemenea, în momentul în care se afla în spital, acesta avea traumatism cranio-cerebral și contuzie torcao-abdominală.

Conform dr. Solagne Roșu, relatează agerpres.ro, băiatul era conștient, dar se afla în șoc hemoragic și în șoc posttraumatic, respirând spontant.

Citește și: O femeie de 24 de ani, din Marea Britanie, a murit la patru zile după logodnă, după ce a amestecat în ceai cu lingurița greșită

Băiatul va mai rămâne o perioadă internat în spital, iar medicii supraveghează cu atenție evoluția acestuia, pentru stabilirea următorilor pași, în încercarea de a-l readuce cât mai aproape de normalitate.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.