Copilul de 4 ani anesteziat la dentist a murit! Primele declaratii ale medicului care a facut anestezia

Autor: B.M.
copil la dentist

Copilul de 4 ani care a intrat in coma dupa o anestezie facuta la dentist a murit. Prima reactie a medicului anestezist.

In cursul zilei de miercuri dupa amiaza copilul de 4 ani care a intrat in coma dupa ce a fost la dentist a murit. Baietelul a mers la o clinica stomatologica din Pitesti pentru un tratament dentar.

Copilul a fost anesteziat prin analgosedare, insa la scurt timp i s-a facut rau iar starea lui s-a agravat. Micutul a fost dus initial la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, dupa care a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala.

Din nefericire starea lui de sanatate s-a agravat iar in cele din urma micutul a murit.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stiti inainte de a apela la aparat dentar!

Ce spune doctorul care a anesteziat copilul de 4 ani la dentist

Doctorul Adrian Dinescu, cel care a anesteziat copilul de 4 ani, sustine ca procedura pe care a urmat-o a fost cea standard, mai exact "o sedare obisnuita, adaptata ca dozaj kilogramelor".

"Procedura a fost standard, e o tehnica des folosita. Am peste 400 de cazuri rezolvate, este o sedare obisnuita, adaptata ca dozaj kilogramelor", a explicat doctorul Adrian Dinescu, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Tehnica folosita se cheama larga sedare. Este o practica curenta si in experienta mea si in colaborare cu foarte multe clinici stomatologice, am experienta de peste 400 de copii anesteziati asa, familia si-a dat acordul", a explicat medicul anestezist.

Citeste si: Imagini cutremurătoare din clinica dentară în care un copil de 4 ani a intrat în comă și a murit după o anestezie! Un alt micuț, leșinat în brațele părinților după o intervenție

Adrian Dinescu sustine ca problemele au inceput sa apara la 45 de minute de la startul interventiei si ca tot el a fost cel care i-a acordat primul ajutor baiatului de 4 ani, efectuand manevre de resuscitare.

"Lucrurile au decurs normal pâna la un moment dat, la 45 de minute de la inceperea interventiei, unde am avut un episod de tahicardie severa asociat cu scaderea saturatiei oxigenului, care a dus la un stop cardio-respirator, motiv pentru care am instituit resuscitarea cardio-pulmonara rapida si pacientul a plecat din clinica stabilizat.

"Am facut resuscitatea, in paralel am solicitata si serviciul de ambulanta pentru ajuor si impreuna cu ei am decis sa fie transferat", a spus Adrian Dinescu.

Cazul este investigat acum de Politie si de Colegiul Medicilor Dentisti.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.